Ja, det börjar långsamt vända!!!

Vaknade upp imorse av att jag kände mig bättre så jag ringde aldrig VC. Kändes som slöseri med pengar.

Jag och barnen gick ut en liten sväng idag, köpte pizza som vi glatt satte i oss! Köpte även chips och godis till ikväll, det är ju Idol.
Det var skönt att andas in lite frisk luft efter att ha suttit inne i 5 dagar.

Känns som det håller på att vända och det känns magiskt, nästan otroligt!
Finns inget bättre än att vara frisk!
Tyvärr hänger hostan med fortfarande och Alicia hostar ganska mycket. Men vi ger Mollipect som barnen fick av läkaren så det lägger sig väl med tiden??

Såg en debatt på tv om vaccineringen och nu känner jag mig så förvirrad. Det kanske är bäst att strunta i vaccineringen ändå? Kanske bättre att genomgå svininfluensan så har man den överstökad? Säger jag nu efter att ha genomgått den värsta influensan...
För om du vaccineras i år och svininfluensan "växer till sig" till nästa år då måste du antagligen vaccinera dig igen nästa år.

Nu börjar Sveriges politiker bli lite svettiga av "misstaget" att köpa in vaccin till hela befolkningen när tydligen en hel del människor inte vill vaccineras. Detta vaccin var tydligen beställt redan i juni i år. Känns nästan som ett solidariskt tvång. "Du vaccineras för att inte smitta andra".
Men om folk stannar hemma när de är sjuka så smittas inte andra!

Jag tycker vi ska skänka överblivet vaccin åt de länder som inte har råd att köpa in.

Jag vet inte men jag börjar bli mer och mer negativ åt detta vaccin.

Ha en trevlig Idolkväll!!

Kommentarer
Postat av: Ingela

HM... Anledningen till att man säger att man ska ta vaccinet för att inte smitta andra är flera - bl a är det för att vi inte ska smitta folk som är i riskzonen och för att det är STORA samhällskostnader om hela sjukhus/arbetsplatser/busschauförer/Ica affärens personal/alla andra samhällsfunktioner tvingas stänga/stanna hemma pga sjukdom. Samhället blir lidande och den service vi är vana vid i vardagslivet (handla/posta/åka buss/gå till läkare osv osv) kommer att drabbas. DÄRFÖR uppmanas allmänheten till att vaccinera sig för att minimera förlusterna vid en pandemi.

2009-10-24 @ 14:18:19
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Ingela: Svarar dig i ett nytt inlägg

2009-10-24 @ 15:38:34
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0