Slängde iväg ännu en fråga till vårdguiden

Besvär du vill fråga om
Influensa/svininfluensa symptom, inte lindriga symptom utan kan nog påstå att det är den värsta influensa vi varit med om.

Din fråga
Eftersom vi inte får testa oss om vi har svininfluensa så vet vi inte om det är det vi har just nu. Vi misstänker att det är det vi har.

Bör vi då vaccinera oss mot svininfluensa trots att vi ev. redan haft det?
Kan det inte innebära någon fara för vår hälsa?Svar från mottagningen:

Om du inte har lämnat prov kan du inte veta om du haft svininfluensan. Du som inte lämnat prov rekommenderas därför att vaccinera dig. Prov tas bara på personer som är allvarligt sjuka. Det är inte farligt att ta vaccinet även om du redan har haft svininfluensan

Detta råd gäller med bakgrund av den information jag har fått av dig. Om något av dina besvär skulle ändra karaktär måste du uppsöka läkare eller kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefon 08-320 100.


Elisabeth leg.sjuksköterska
2009-10-21

Kommentarer
Postat av: Madde

Tänk att sjukvården aldrig kan ta patienterna på allvar. Hoppas ni kryar på er snart. Kram

2009-10-21 @ 21:22:20
Postat av: Ingela

Ja, vilken konstig inställning de har, först är deras ambition att testa alla och sedan "kommer de på" att "nej, det går ju inte att testa alla för det kommer ju bli många, hujedamej!"

Strongt av dig att skicka två mail, visste inte ens att man kan skicka mail och få frågor av sjukvården! Skönt att få svar även om det inte var det vi trodde att de skulle svara. Att ta sprutor nu efter detta... usch det måste ni själv känna efter hur ni ställer er inför det. KRAMAR

2009-10-21 @ 22:05:53
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Madde

Efter en artikel jag läste ikväll skulle jag aldrig våga vaccinera mig - en massa biverkningar (hade inte tänkt göra det heller).

2009-10-22 @ 19:55:34
Postat av: Kerstin

Madde: Tack! Jo, har läst om biverkningarna också.

Vi ska nog inte vaccinera oss heller, eller jo barnen men inte jag och F. KramIngela: Jo på www.vardguiden.se kan man logga in uppe i högra hörnet som "invånare" och där ställa frågor åt en sjuksköterska.

Bra att ha svaret skriftligt om det man skulle behöva det i framtiden. Kram

2009-10-22 @ 22:46:58
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0