Interracial marriage

bevittnade vi från vår balkong precis.

Vi hörde musik, trummor och trumpet och klappande. Tittade ut från balkongen och såg en massa finklädda personer. Slutligen kom brudparet, hon var nog syrian och han var troligen svensk. Såg svensk ut och bland gästerna stod en hel del svenskar, ett par som troligen är brudgummens föräldrar och en äldre tant i svensk folkdräkt som troligen är mormor/farmor.

Älskar när folk (vågar) gifter sig med folk från ett annat land, en annan kultur. Älskar det faktum att det var kvinnan som var syrian, och föräldrarna och syskonen var där bland gästerna och hyllar och är glada.
Här i Norsborg ser man mycket blandfamiljer och jag älskar det. Har en vän som är kristen syrian ifrån Turkiet som har två barn med en man från Uruguay.

Har en annan vän som är polack och har två barn med en kines. En annan som är från Chile och har barn med en polack. Älskar det!

Jag blir så glad, detta öppnar upp folks syn på varandra och andra folkslag, fördomar suddas ut och ryktet går bland vänner och släkt.

ha en fortsatt skön lördag

Kommentarer
Postat av: Ingela

Ja, med stor förståelse för varandras kultur kan man få det att fungera. Men det är nog inte alltid så lätt?

2010-07-17 @ 18:20:36
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Anna

för ngn månad sedan hade vi med ngn som gifte sig de var båda från samma land. Men gud vilken fest och finklädda alla var!!Hur har er dag varit?

2010-07-17 @ 19:48:41
Postat av: Madde

Jag tycker också det är kul att alla inte är lika och att folk - som du skriver - vågar gifta sig trots kulturella och religiösa skillnader! :)

2010-07-18 @ 12:24:46
URL: http://bloggen.fi/detenaochdetandra
Postat av: Kerstin

Ingela: Det är inte ens lätt när man kommer från samma kultur/land =)

Tar man allt med en nypa salt och hittar egna traditioner m.m. så funkar det bra.Anna: Ja, syrianer brukar veta hur man ska klä sig när det är bröllop, riktigt festligt och påkostat. Vår dag har varit slapp (lördag), mycket dator och film och godis =)Madde: Visst är det!!

2010-07-18 @ 18:15:37
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0