Varför muslimer inte äter gris??

Vi diskuterar mycket på jobbet, många intressanta diskussioner om religion senaste veckan.

Vi har två muslimer på jobbet men de är väldigt liberala, äter gris och liknande.

Frågade om varför muslimer inte får äta gris, är det för att det är ett smutsigt djur vilket varit den anledningen jag hört och trott på.

                                          

Men nej så är det inte. En av killarna berättar om att han gick i koranskola förut och där fick de lära sig om koranen. Det finns en sura (berättelse) om just varför de inte äter gris.
Mohamed (?) var väldigt törstig när han gick i öknen och  typ höll på att dö, då kom det en gris som visade honom vägen till en vattenkälla. Där drack och tvättade Mohamed sig.
Då bestämde Mohamed att grisen var ett heligt djur och att vi inte får äta det i fortsättningen.

Så där har vi det, grisen är helig inom islam och inte ett orent djur.

Kristendom och islam härstammar och har mycket ifrån judendomen, just detta med att inte äta gris står ju i både toran (judiska heliga skrifterna) och i bibeln.

I bibeln står det i ett kapitel att man inte bör äta djur med delad klöv, även vissa vattendjur t.ex. musslor. Det står i och för sig i ganla testamentet och mycket av dessa skrifter är gamla och efterlevs inte inom kristendomen idag. T.ex polygami, dödsstraff mot homosexuella, heliga krig etc.

Intressanta fakta för er att läsa =)

Kommentarer
Postat av: Ingela

Jaså??? Det har man ju alltid hört att grisen var ett smutsigt djur och att det är därför att de inte äter det? Där ser man!

2010-07-18 @ 23:25:50
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Emma

Ingela: Jo, det brukar man höra ifrån ickemuslimer, men tydligen så är den ett heligt djur =)

2010-07-19 @ 20:01:21
URL: http://eemmadahlgren.blogg.se/
Postat av: Anders Branderud

Det finns en rationell förklaring varför man i Torah är förbjuden att äta gris.. Läs mer här:

http://bloganders.blogspot.com/2010/03/why-do-yehudim-jews-and-geirim-eat.htmlHur vet man då att Torah innehåller Skaparens Instruktioner till mänskligheten?Det går genom att använda formell logik baserat på vetenskapliga premisser (ingen pseudovetenskap) bevisa existensen av en Ordnad och intelligent Skapare; och att Skaparens instruktioner finns i Torahn (”Moseböckerna”), samt att Hans syfte med mänskligheten är att de ska praktisera de instruktionerna. (Beviset finns att läsa på min blogg (http://bloganders.blogspot.com/2009/08/proof-of-existence-of-intelligent-and.html). Människans syfte beskrivs här: http://bloganders.blogspot.com/2009/09/since-big-bang-laws-governing-operation.html

2010-07-23 @ 21:44:25
URL: http://www.netzarim.co.il
Postat av: Kerstin

Anders: Tack för dina intressanta inlägg.

Jag är ju troende kristen och följer den läran jag fått genom min kyrka, mina präster och det jag själv läst, grunnat och ifrågasatt.

2010-07-24 @ 09:52:42
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0