Söndagsinlägg

Ja, i helgen och främst idag har vi fått lite försmak av semestertiderna som annalkas.

4 veckor kvar för mig och 5 veckor kvar för F och oj vad vi längtar, vill ha semester nu!!

                                                   

Förhoppningsvis har vi det lugnt på jobbet dessa kommande veckor men ändå, gå upp 05.40 varje dag är inte så kul som det låter.

Idag hade vi ju egentligen tänkt storstäda men se det blidde inte för inköp av DVD och stranden lockade mer.

Så lägenheten är smutsig och uppstökad men vet ni vad? Det skiter vi i, för nu är det sommartider och vi vill njuta av helgerna. Vi plockar upp såklart och snyggar till men inget mer.

Fler som vägrar städning nu när det är vackert väder?

                                                             

Ikväll ska räkningarna betalas och jag hoppas vi ska kunna spara något denna månaden men juli är en tuff månad för det är fester och annat, sommar, sol och glass. Jaja, något ska ju sparas så vi kan köpa vår Nigeriaresa. Vi kommer att köpa den snart!

Det blir troligen att F åker ner med ett "emergency travelling document" som han får av nigerianska ambassaden i Stockholm. Det är för nigerianer utanför Nigeria som tappat bort sin pass eller liknande.
Finns även liknande dokument för svenskar på svenska ambassader runt om i världen.
Det gäller för en enkelresa till hemlandet.
Där ska F sedan söka sitt pass, åka till svenska ambassaden i Nigeria och få sitt PUT (permanenta uppehållstillstånd) stämplat för att kunna resa hem igen.

Vi litar inte på provisoriskt främlingspass, känns osäkert och vi vet ffa inte om man kan åka in i Nigeria med det.

Vi får förbereda alla papper och hans syskon kan förbereda därnere med pengar etc. innan F kommer ner så att passgrejen går snabbt och smidigt. De kan ju inte neka honom pass men de kan fördröja, och bråka om pengar, dokument m.m.
Jaja, F är inte orolig (men det är han aldrig =) så jag borde inte vara det heller men men sådan är jag.

                                                    

Har väl inte följt mitt matschema till punkt och pricka i helgen, det började bra hehe. Men jag har heller inte misskött mig totalt, jag har tränat, ätit VV mat men gjorde faktiskt äppelkaka igår som vi åt med glass. Men i det stora hela är jag nöjd, jag kunde gått tillbaka till det monster jag var och vräka i mig en massa kakor.

ha det bra nu, nya krafter inför nästa arbetsvecka och njut ni som har semester


Kommentarer
Postat av: Ingela

Usch jag hade också varit osäker på passgrejen! Kan man inte ringa ner dit redan nu och höra hur lång tid det tar etc? Man vill ju verkligen inte tillbringa allt för mycket tid för sådana ärenden på semestern. När jag o J reste "jorden runt" så tog sånt också för mycket tid, men vi var ju ute sex månader, så det var ok. Ja, skit i att städa och njut av solen. Jag däremot håller på att feja som en galning, men tar minipauser (läs rökpauser ;) ) där jag njuter av solen! Vill ju ha fint som snus när festen är om fem dagar!!! =)

2010-06-28 @ 08:29:42
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Ingela: Jag har pratat med lite nigerianer i Nigeria och de säger att det inte ska ta mer än en vecka bara man betalar för sig så att säga.

Jag är inte så orolig men vill helst att han fixade pass i England så vi slapp tänka på detta i Nigeria.

Ja, jag vill ha många rökpauser på festen hehe

2010-06-28 @ 21:28:04
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0