Svar på kommentarer

Ingela: Ja, jag blev inspirerad av ditt inlägg.
Jag blev absolut inte stött men jag undrar bara varför ni som inte tror på kyrkan och vad den står för vill vara med i den. Kyrkan välkomar alla så det är inte det, troende som icketroende.
Man kan gifta sig i rådhuset vilka många gör om man inte är troende.

Men tror du själv på alla berättelser i bibeln?
Nej, de flesta berättelser i bibeln är liknelser, något att efterlikna. Bibeln är skriven av människor som påstår sig vara besatta av den heliga anden. Jag sätter inte bibeln främst i min tro, utan det är en bok att läsa, förundra sig över och lära känna Jesus. Det finns lika många tolkningar av bibeln som människor och därför kan den vara av både godo och ondo.

De du inte tror på - hur förklarar du dem?
Som sagt liknelser och berättelser skrivna av nästan bara män för ca 2000 år sedan i mellanöstern. Vissa berättelser är absolut inte sanna, många i gamla testamentet. jag sätter som sagt inte bibeln främst i min tro.

Vad är det du tror på? Att någon som vi kallar Gud hjälper oss på något sätt? Hade världen sett ut så här då? Vad är Guds syfte om han finns?
Jag tror på Gud som skapade jorden, skapade oss, Jesus hans son som dog för våra synder och den heliga anden som är runt om oss hela tiden.
Det är vi själva som förstört för oss själva, förstört denna jord, "vi" är snåla, egoistiska, elaka och hjälper inte våra medmänniskor. Det är lätt att skylla på Gud och vilja att han kommer och "ställer allt tillrätta" men tyvärr så funkar det ju inte. Att hemska saker händer är tyvärr bara en del av livet, sjukdomar, dödfall m.m.
Guds syfte är att vi ska ta hand om varandra, älska varandra och försöka vara goda människor. Vilket vi misslyckas fatalt med, dagligen.
Jag är inte fanatisk, utan följer Guds 10 budord och försöker vara positivt inställd till andra människor, försöker hjälpa till där jag kan. När jag varit nere på botten så har mina böner hjälpt mig att finna inre styrka och kraft för att klara av situationen hur det än gått, ibland går det dåligt och ibland går det bra i livet men styrkan behövs för att komma över jobbiga tider i livet.
Tron sitter i hjärtat, inte i bibeln, kyrkan och annat. Jag tror att det bara finns en Gud och att alla religioner är bara olika sätt att tillbedja Gud.

Man kan ha namncerememoni istället för dop i kyrkan. Men visst är det en fin tradition och jag tycker det är bra att icketroende döper sina barn.

Åh, jag har så mycket att säga men svårt att få ner här =)

Alla får tro vad de vill och utöva sin tror hur de vill, "Only God can judge us"

Jag ser Guds verk hela tiden varje dag. Vår invecklade hjärna kan omöjligt komma från aporna, varför finns aporna kvar om vi nu utvecklats från dem, borde inte de ha dött ut?
Mina barn, hela processen när ett barn blir till, föds och växer upp till en egen individ. Vi är så mycket mer utvecklade än djuren, vi kan tänka och handla och behöver inte följa våra instinkter. 
Jag vägrar tro att det var en slump att människan blev till,
en slump att vi människor uppfunnit fantastiska saker under åren, att vi föds lever och dör på denna jord.

Varför är folk så religiösa i världen, titta på Afrika, Asien, USA där folks liv genomsyras av religionen. Varför är det typ bara i norra Europa som tron dör ut??


Intressant ämne som tåls att diskuteras! Jag tycker man ska ifrågasätta, det har jag gjort i 30 år av mitt liv. Jag har ifrågasatt religionen, kristendomen, framförallt bibeln men min tro har alltid funnits.

Självklart är vi vänner, älskar alla människor, vilken religion de än tillhör eller inte tillhör. Jag ser människan, skiter i allt övrigt.

Mamma:
Nej, F är inte svensk medborgare trots sina 17 år i Sverige,,, han sökte för att par år sedan och skaffade ett "Age of declaration" födelsebevis typ, från Nigeria som stämplades av ambassaden men trots att det var det migrationsverket begärde så trodde de inte på dokumentet. Så hans ansökan avslogs.
Jag får inte intyga att han är ifrån Nigeria och heller inte barnen...  För att få svenskt medborgarskap så måste man ha pass eller liknande från sitt hemland.
Men han har permanent uppehållstillstånd men är fortfarande nigeriansk medborgare. Men vi söka igen nästa år är det tänkt om han nu får sitt pass någongång...Kommentarer
Postat av: annazeta

Jättebra skrivet ang. tron.Du behandlar frågor som ateister brukar ställa på ett bra sätt,själv förstår jag inte heller vad man har i kyrkan att göra om man inte tror på Gud eller det han står för.

Hoppas pojken din mår bättre kram kram.

2010-06-17 @ 19:30:06
Postat av: Kerstin

annazeta: Tack! Svårt att få ner hela sin tro i ett blogginlägg haha

Kram

2010-06-18 @ 20:35:36
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0