Torsdag var det här

Har suttit vid datorn halva dagen och letat info angående F´s resedokument och jag blir inte klokare...
Har mailat lite överallt och så får vi se vad som händer.
Att åka till England för att göra passet känns som en dyr affär.

Så troligen så blir det att han skaffar provisoriskt främlingspass/resedokument här på migratiosnverket för att kunna ta sig in i Nigeria och där söka pass. Känns billigare och på något sätt enklare.
Nu är problemet om han släpps in i Nigeria med endast provisoriskt främlingspass??!! Annars måste han skaffa emergency travelling document som bara gäller för enkelresan ner, sedan MÅSTE han fixa pass där och permanent uppehållstillståndet stämplat i passet annars kan han inte åka tillbaka...

Snacka om att jag är trött på allt detta nu! Är trött på att leta info, F är trött på att sitta i telefonkö till alla olika myndigheter...
Känner mig uppgiven men med en smula hopp, en liten smula...

Biljettpriset har gått ner så det är ju postitivt, nu kostar det 29000kr för hela familjen. Ska boka om typ 2 veckor, hur det än blir. På något sätt måste F ju få åka till sitt eget hemland, eller??
Vill spy på allt just nu!!

                                                                                                           

Henry däremot är mycket bättre redan. Han får sådana där febertoppar med kraftig slemhosta och förkylning i någon dag sedan lägger det sig.
Men vi är hemma imorgon också för säkerhetsskull. Men vi går nog till tandläkaren 16.15 imorgon ändå, så att han får sitt hål fixat.

Nigeria förlorade nyss med 2-1 till Grekland så Nigeria är nog rätt ute i turneringen känns det som, tråkigt!

jaja, nu ska jag sjunga vidare, ha det gott kära läsare! Ni gör min dag, att se att folk kommer in och läser om vår vardag och lämna fina kommentarer som rör mig i hjärtat!

Tack för att ni finns!! KRAM

Kommentarer
Postat av: Ingrid Poulsen

Det var bekymmersamt med passet. Hur långt är det från där Ni skall bo och till passkontoret? Semestern i Nigeria får ju inte förstöras av detta. Det är underligt att ingen vet exakt hur man skall förfara här i Sverige och kunna få passet ordnat här. Gullig bild på sovande Henry! På söndag är det kalas igen och jag är så glad för mitt sommarkort, som jag fick i Morsdagspresent. Det skall utnyttjas maximalt i år och man får resa obegränsat fram till 15 aug. Hälsningar till Er alla!

2010-06-17 @ 22:46:54
Postat av: Madde

Vad krångligt det verkar med passet. Håller tummarna att det ska lösa sig för er. Ha det bra! Kram :)

2010-06-17 @ 23:27:54
URL: http://www.bloggen.fi/detenaochdetandra
Postat av: Ingela

Kan man inte redan nu (eller en månad innan) kontakta pass-verksamheten i Nigeria för att tala om att man kommer ner med ett provisoriskt främlingspass och behöver ett permanent? Syskonen borde kunna hjälpa till, prata med myndigheterna innan. Vi vet ju att mentaliteten är "mañana mañana!" i många andra länder...

LÄNGTAR EFTER ER! <3

2010-06-18 @ 07:57:29
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Mamma/Ingrid: Tror att det är ganska nära, typ en timmes bilfärd. Han får antagligen ta hjälp av sin storebror Glory när han åker dit och söker passet. Troligen får vi muta folk också, det är så det går till i Nigeria för att få saker att gjorda.Nej, det är helt otroligt hur nigerianska ambassaden här i Sverige behandlar sina egna landsmän... de kan inget och är inte villiga att hjälpa en på något sätt plus att de är otrevliga!Madde: Jo, krånligt är det minst sagt! KramIngela: Jo, vi får kontakta de i Nigeria på något sätt och sedan ta hjälp av storebror Glory eller någon annan som får gå dit och muta folk =)

Det är inte för inte som Nigeria är världens mest korrupta land!

Med pengar brukar det gå vägen, tråkigt men så är det.

2010-06-18 @ 20:34:45
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0