Lördagsbestyren avlöser varandra


Igårkväll var vi ju vid majbrasan och det var mysigt och fint. Ända tills Henry började trotsa och inte lyda, springa iväg m.m. Så efter 1,5 timme åkte vi hem och tittade på tv.

                                                               

Idag har jag hållit igång hela långa dagen.
Jag började med att mäta och väga barnen, vilket jag gör då och då. Alicia är nu drygt 124 cm lång och väger ca 29 kg. Henry är drygt 109 cm och väger ca 18 kg. De är helt olika byggda, Alicia är rund och bastant (african body) och Henry är smal och spänstig (fråga mig inte varifrån han har fått det haha)

Jag rensade ur Henrys byrå och garderob på gamla och för små kläder och lade ner alla nya kläder jag köpt. Nytt och fräscht, trevligt för honom =)
Sedan har jag beställt lite nya kläder åt Alicia från www.hm.se men beställer bara mjukisbyxor och liknande därifrån. Sedan ska jag och hon ta en dag i SKHLM och prova lite nya byxor åt henne. Har gjort misstaget att beställa men allför ofta passar de inte... Älskar att pyssla med barnens kläder. Nu har jag en stor säck kläder i strl 104 för någon intresserad. Plus en påse med skor som blivit för små.

                                                     

Sedan åkte jag och Alicia till Ica Maxi för att handla. De skulle ha aktiviteter för barn där men vi såg inga. Den enda aktiviteten jag fick göra var att efter Alicia försvunnit från leksaksdelen (trots att jag sade att hon inte fick gå därifrån) säga till personalen att ropa ut ur högtalaren. Det gjorde de och de sade "Alicia 6 år, gå mot McDonalds där mamma Kerstin väntar".
Efter en stund kom hon och hon sade "Jag hörde de ropa efter mig i högtalaren så därför gick jag hitåt"
Jag sade: "Varför stannade du inte vid leksakerna?"
Hon sade: "Det tog för lång tid ju"
Jag var borta runt 5 minuter.

Väl hemma igen med alltför många onyttigheter som måste ätas upp innan måndag...Så satte jag igång med att tvätta/putsa alla fönster samt tog ner alla gardiner som jag ska tvätta imorgon. Även balkongen fick sig en omgång så nu är den redo för grillning och trevlig och varma sommarkvällar med goda vänner =)

                                                         

Nu har vi precis ätit middag, F stod för matlagningen idag och gott var det. Innan idag var han ute med barnen och cyklade. Alicias stödhjul är av och hon ska nu träna för att lära sig cykla. Hon hade cyklat lite själv men hon behöver mer träning. Sedan ska vi försöka få även Henry att lära sig i sommar. Så fort de är tillräckligt duktiga ska de nuvarande cyklarna säljas och nya införskaffas.

                                                      


Pratade med min syster Ingela idag www.ingells.blogg.se och jag tror att jag åker ner till deras fest ändå. Jag får ju skattepengar nu i maj/juni så de kan jag ju boka med. Så jag pratade med F och han tyckte det var en bra idé. Så troligen kommer jag ner själv över den helgen, så skönt!! Barnledig en hel helg, helt otroligt!!

Nu ska vi spela lite spel, Emma är här och det blir troligen Trivial Pursuite på Xboxen. Kul!!

Ha en trevlig lördagkväll gott folk!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0