Onsdag, föräldramöte

Yesyes, idag var det dags för föräldramöte i Alicias klass. Det var mycket intressant och mycket nyttig info för oss föräldrar.
Vi har bestämt oss för att Alicia ska ha hemspråk, engelska. Hon är bra på engelska och förstår i princip allt och pratar helt ok. Fröken tyckte det var en bra idé så vi testar och ser hur det går. 

                                   

Såg precis Uppdrag Granskning på Svt1. Programmet handlade om Niqab eller Burka, alltså heltäckande slöja. Mycket intressant och de intervjuade även personer i Sverige som bär detta.
Flera länder i Europa men även i arabvärlden förbjuder kvinnor att bära detta på offentlig plats.
Vad tycker du om detta klädesplagg? Ska det även förbjudas i Sverige?

Jag är en mycket öppen människa och bemöter alla på samma sätt, jag skiter helt enkelt i hur du ser ut, vart du kommer ifrån och vilken religion du har. Det viktiga är hu du bemöter mig och om du är en godhjärtad människa. Ömsesidig respekt helt enkelt!
Men jag har så svårt för detta klädesplagg, det är ingen plikt inom islam att bära detta, det skrämmer folk och de utestänger sig själva från andra människor. Jag vill inte ha någon lag mot detta men jag förstår inte varför man så gärna vill bära det?! Många muslimer gillar inte ens det.

                                               

Ja, nu fick jag precis reda på att de visst ska fotografera på Henrys förskola, redan måndag/tisdag nästa vecka. Jag mailade rektorn och hon mailade tillbaka så jag förstår inte vad personalen pratade om...

Nu ska jag kolla lite bloggar och surfa runt

Ha en skön torsdag

Kommentarer
Postat av: Anonym

Detta klädesplagg finns för att vissa kvinnor enligt sedan inte ska visa sig för andra män. Vi var i en by i nordvästra Indien där de var muslimer (nära Pakistanska gränsen). Där hade kvinnorna dessa plagg för i sitt hem för att svärfar var där. Om bara mannen och barn är där behövde de inte bära plagget. Visst är det mycket svårt att förstå o acceptera. Den dagen vi kvinnor inför ett plagg för män att bara och straffa om de inte använder det - DÅ kan det bli ändring på dessa "lagar". Jag bryr mig personligen inte, alltså jag tar inte anstöt av plagget som sådant men i jobbet bör man kunna se en människas ansikte så man kan avläsa ansiktsuttryck. Tydligen var det en kvinna som ville bära plagget när hon jobbade på dagis. Det tycker jag är olämpligt, då det är viktigt för barnen att se ansiktsuttryck.

2010-10-07 @ 13:47:56
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Ingela: Tack för kommentaren =)

2010-10-07 @ 19:23:34
URL: http://chetti.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0