Fredagkväll, valfunderingar

Här sitter jag och bloggar en fredagkväll som denna. Har precis kollat klart på idol och måste ju slänga in ett inlägg åt er att läsa =)

                                                

Lite om valet om hur vissa tänker. Vissa skulle rösta på socialdemokraterna om inte det var Mona Sahlin som var partiledare men hon är ju inte hela partiet och vad det står för.

Grejen är att det är inte partiledaren eller partiet det handlar om just nu utan vilken ideologi man stödjer och vilken ideologi man vill ska styra Sverige. Så rösta med hjärtat och vad ideologin står för! Själv är jag mer säker än någonsin på de rödgröna och Miljöpartiet.
Röstade själv in alliansen vid förra valet men det var för att socialdemokraterna inte gjorde något åt alla problem vi hade (har) utan körde vidare på samma gamla tomma löften om nya jobb...

Men nu har de förhoppningsvis lärt sig en läxa och skärper till sig om de nu vinner valet. Det är dags att ta tag i problemen istället för att bara prata om hur vi vill ha det. Vi vill ha praktiska lösningar!!

Ett förslag som jag har är att sänka pensionsåldern till 55 år men det ska vara frivilligt, alltså ett val om man då vill pensionera sig eller fortsätta jobba till typ 75 år. Då skulle ungdomar kunna ta deras plats och de som ville pensionera sig skulle vara glada för att få göra det! Bättre att "äldre" går hemma än ungdomar som bör jobba, skaffa bostad m.m.
Sedan vill jag att regeringen/riksdagen ser över hur kommunerna sköter sitt jobb, hur de fördelar pengarna över skola, förskola, vård m.m. Vara mer hårda och ha mer överblick än idag. Idag verkar de ha noll koll på hur det ser ut i verkligheten.

Såg debatt i igår och det så hemskt! En hel avdelning med dementa hade ingen nattpersonal utan de boende fick klara sig själva på natten. De filmade genom fönstret och man kunde se hur de gamla gick runt i blöja mitt i natten,,, de berättade om att när de kom på morgonen, så var saker omflyttade, piss och skit på golven m.m. Sinnesjukt!!
Hur prioterar de?

Sedan så betalar jag gärna högre skatt om pengarna går till vården och skolorna! Vi ska väl bry oss om varandra?!

Rösta rätt!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0