två receptfrågor
Jag har hittat ett nytt recept på internet. Har två receptfrågor.
Jag ska ha i 2dl hönsbuljong i maten och min pinsamma fråga är, hur gör jag det?
Ska man ta en buljongkub och lösa i vatten, isåfall hur mycket vatten ska en kub lösas med?
Sedan undrar jag om det finns något annat man kan använda i mat än Maizena, alltså om det finns något liknande alternativ till Maizena?
Jag ska ha i 2dl hönsbuljong i maten och min pinsamma fråga är, hur gör jag det?
Ska man ta en buljongkub och lösa i vatten, isåfall hur mycket vatten ska en kub lösas med?
Sedan undrar jag om det finns något annat man kan använda i mat än Maizena, alltså om det finns något liknande alternativ till Maizena?
Kommentarer
Postat av: Ingrid Poulsen
Du får lösa en kub i 5dl varmt vatten och slänga ut de överblivna 3 dl eller kanske dricka det som buljong!! Majsena kan Du ersätta med vetemjöl eller kanske allra bäst med idealmjöl.
Postat av: Madde
Dela en buljontärning på mitten och lös upp den i 2 dl hett vatten. Det skulle jag göra, men jag har ingen garanti hur resultatet blir. ;-)
Man kan använda potatismjöl eller vetemjöl istället för Maizena.
Postat av: Kerstin
Ingrid/mamma och Madde: Tack för hjälpen!
Postat av: Ingela
Jag köper redningspulver - finns för vit sås och för brun sås. Jättebra - blir absolut inga klumpar och man kan hälla det rakt i såsen innan servering om man märker att såsen blir för tunn. Bäst!!
Och jag gör som Madde, delar en tärning och sparar resten. Om det är 2 eller 3 dl märks ingen direkt skillnad.
Trackback