Onsdagen 13/4-2011

Hejsan på er!

                                                     

Idag har Alicias fröken skrivit i hennes kontaktbok. Där står att Alicia leker med maten i matsalen, trots flera tillsägningar så fortsatte hon. Hon satte bl.a. två gurkbitar på ögonen och det var inte roligt tyckte fröken.
Det känns sådär när Alicia inte lyder efter en tillsägelse. Vi pratade med henne men hon verkade inte bry sig alls. Hon är ju en liten pajas ibland men fröken måste man ju lyda.

                                               

Imorgon är jag ledig, skönt men vi har typ tisen saker att köra till. Vi ska förbi F´s jobb och lämna sjukskrivningen, till Migrationsverket i Solna och hämta upp främlingspasset, äta kinabuffé och vara på återbesök på Södersjukhuset.
Vi får se om vi hinner med allt men om vi kör tidigt så går det nog.
Barnen ska vara på dagis och skola. Har frågat dagis om det är ok att han är där trots att jag är ledig och det var ok. De sade att "du är ärlig i alla fall. Det finns massor av föräldrar som lämnar och sedan är de lediga hela dagarna." Det är lite svårt att ha med honom till sjukhuset för han sitter nämligen inte still.

                                             

Pengar, pengar, pengar... Vi försöker spara så mycket vi kan men det är svårt speciellt när F är en nigerian i Europa. Hans syskonbarn och syskon ringer minst en gång i månaden och behöver pengar till skolavgifter, hyra, mat m.m. Så vi skickar ju ner tusentals kronor årligen. Så hur ska vi kunna spara så mycket som vi önskar?

Vi har en gammal bil som sjunger på sista refrängen, en lägenhet som är i desperat behov av upprustning, vi vill åka ner till Nigeria och vi vill flytta till hus/radhus.
F vill ju hjälpa de såklart och det är ok för mig men det är frustrerande när vi har mål och planer som blir uppskjutna gång på gång. Vi får väl helt enkelt kämpa vidare och spara så mycket vi kan. Någondag köper vi väl hus om vi så är pensionärer tills dess =)

Ni får ha en fortsatt bra arbetsvecka

Kommentarer
Postat av: mamma

Gurkbitar är bra för hyn! Faktiskt roligt, men naturligtvis skall Alicia rätta sig efter fröken! Jag tycker att Felix´släktingar måste förstå,att är man opererad i foten och sjuk många veckor framåt, har man inte råd att stötta dem med kontanter.

2011-04-13 @ 22:24:48
Postat av: Madde

Jag håller med din mamma. :)

2011-04-14 @ 07:49:23
URL: http://bloggen.fi/detenaochdetandra
Postat av: annazeta

Word Ingrid!

2011-04-14 @ 11:05:01
Postat av: Ingela

Mm, svår sits, det där med peningsugna släktingar. det känns som de drar pennor med er för att de kan, men jag kan ju ha fel...

2011-04-15 @ 08:47:26
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Anonym

mamma: =)

Jo, de borde förstå men vissa av dem gör inte det.Madde: :)annaxeta: :)Ingela: Nej, de har det inte bra där. Arbetslösheten är skyhög, skolan dyr och inga socialbidrag så den enda chansen att överleva är att hjälpa varandra.

2011-04-15 @ 21:46:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0