Lagändring kanske?


Jag har precis mailat diskrimineringsombudsmannan, Riksdagen, F Reinfeldt och G Hägglund nedanstående mail. Anledningen är den dumma lag som finns angående om att få svenskt medborgarskap. Läs själva nedan. Har överdrivit vissa saker men det måste man ju =)


"Hej!
 
Jag är så trött på de krav som finns för att söka svenskt medborgarskap.
 
Min man har bott i Sverige i snart 18 år, jobbar och betalar skatt. Vi har varit gifta i snart nio år och har tre barn.

Han kommer ifrån Nigeria och det är svårt att få fram ett pass eller annat identitetsdokument härifrån Sverige. Vi har försökt i över ett år hos nigerianska ambassaden här.

Att åka ner till Nigeria med endast tillfälliga resedokument är som att be om problem. Tullen där kommer behandla honom illa, begära en massa pengar och tid endast för att släppa in honom i landet. Fortsättningvis är det svårt att även söka om nytt pass i Nigeria då detta är ett korrupt land och det är mutor som gäller för att få något gjort.
 
Det är här mitt diskrimineringsproblem kommer fram. För enligt lagen så kan frun/maken intyga om att han är nigeriansk medborgare OM hon var gift med honom i hemlandet och också blivit svensk medborgare.
 
Jag förstår inte varför inte jag kan intyga att han är nigeriansk medborgare. Bara för att jag är svensk och inte varit gift med honom i hans hemland.

Vi har varit tillsammans i snart 13 år och vi har varit i Nigeria två ggr tillsammans och hälsat på familjen och barndomsvännerna. Jag har själv sett hans gamla, utgångna och numera borttappade nigerianska pass. Det är med det han åkte ner och besökte Nigeria 1999, 2000 och 2002.
 
Jag känner mig diskriminerad av den svenska lagen som inte tycker att jag som svensk fru till en invandrare har rätten att intyga att min man är nigeriansk medborgare!
 
Ändra lagen! Hur kan jag gå till väga?"


Kommentarer
Postat av: Mamma

Mycket bra skrivet och jag hoppas att Du får svar och snabbt. Det är underligt att det inte kan fixas enklare. Hur går det till för nya inflyttade, som har slängt sitt pass vid gränsen? Ofta kan de senare resa hem till sitt land på semester.

2011-02-03 @ 22:52:15
Postat av: Ingela

Nä, mamma, jag tror inte att det är dem som slängt sitt pass vid gränsen som åker hem igen. Men vad vet jag?Det är jättebra att du är sån som verkligen vågar skriva till riksdagen, Reinfeldt m fl. Det hade jag själv dragit mig för, hahaha! Jag har bara en undran: hur kan han ha tappat sitt pass????????? Där blir jag lite som mamma: varför är det så många invandrare som "tappar" sitt pass men få svenskar? De har ju högt värde på svarta marknaden. F är en hederlig kille men något som är så viktigt för en invandrare som ett pass måste man ha järnkoll på.

2011-02-04 @ 08:05:11
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Mamma: Vissa länder kan ju söka pass här i Sverige på deras ambassad, eller så kan de söka främlingspass och på så vis åka hem och hälsa på.

Nigerianska ambassaden här kan inte göra pass och är inte särskilt hjälpsamma heller.

De flesta slänger inte sina pass vid gränsen och de som gör det kan ändå utvisas till det land Sverige tror de kommer ifrån.Ingela: Hans pass gick ut 2009 och är utgånget. Det var i samband med flytten till Malmö som det försvann. F är inte så bra på att hålla reda på sina saker tyvärr...

Han kommer ju försöka skaffa pass på de sätt som går, åka till Tyskland/England och sista utvägen är att åka till Nigeria och göra det där.

Jag tycker han borde få söka svenskt medborgarskap utan att behöva visa upp pass men lagen är visst lagen...

2011-02-04 @ 16:46:59
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0