Fortsatta reflektioner om min tro

Först och främst måste jag skriva att religion och tro är helt skilda saker för mig. Det viktigaste är att man tror, vad man tror på kvittar (sålänge det är något gott och bra såklart).
Religion är något stort och komplicerat, religion får människor att kriga men för också människor samman. I religionen får vi bl.a. vår kunskap om Gud genom bibeln, koranen och övriga religiösa texter.
Religion och tro hör ju även samman, men hur det hör samman är upp till varje individ att bestämma.


Ja, mamma och pappa var/är troende och de döpte oss alla, satte oss i söndagsskola, kyrkans barntimmar och såg gärna till att vi konfirmerades. Alltså föddes vi och växte upp i en kristen familj.
Kristendomen måste det inte predikas om hemma (vi är inte Jehovas vittnen, vilka har detta som ett måste) men genom vår uppväxt, våra traditioner och seder har vi vuxit upp och fått kristna värderingar. Jul, dop, konfirmation m.m.

Våra föräldrar var/är liberalteologer, alltså inte kristna extremister. Läs mer genom att klicka på länken.

http://sv.wikipedia.org/wiki/LiberalteologiJag tror på evolution, alla levande ting förändras med tiden, även saker förändras och utvecklas främst av oss människor.

Men jag tror att Något, Gud som vi kallar det i folkmun har skapat jorden, människan och djuren. Hur det gick till är en bra fråga? I gamla testamentet står det att allt skapade på 6 dagar men det låter rätt otroligt.
Jag vet inte hur och när vi skapades men vår hjärna är så fantastisk, så detaljerad att jag inte kan tro att vi kommer från aporna eller fiskarna som andra tror. Varför finns då apsläktet kvar om vi nu är en bättre evolutionerad efterföljare av dem?

Evolutionsteorin går ju bl.a. ut på att den svage slås ut av den starke, något dör ut och något lever vidare och då stämmer ju inte denna teori då apan fortfarande lever.
Människan är ju fantastisk och vi alla vet ju att vi står över djuren på en mängd olika sätt. Att detta liksom är förutbestämt och naturligt.


Lite av mina tankar =)Kommentarer
Postat av: Anonym

Mycket välformulerat och bra skrivet. Eftersom jag själv är troende så är jag givetvis inte helt objektiv till din text. Jag personligen har dock som alla troende haft mina funderingar kring katolicismen och mitt eget förhållande till Gud. I dessa funderingar ingick även ett viss mått av ifrågasättande och ibland tvivel, vilket i många fall är sunt och naturligt.Dessa tvivel har suddats ut av anledningar som jag inte vill gå in på här.

Ännu mer blev min tro befäst när jag började läsa arkeologi i Lund där evolutionsteorin avhandldes i hög grad. Det visade s ig nämligen att den felande länken som binder människan till aporna saknas. De har hittat alla andra länkar förutom den...surprise surprise. Jag blev riktigt chockad av de få vetenskapliga bevis som binder människan till primater. Är det allt de har att komma med liksom satt man där och tänkte.Aja det var lite av mina tankar kring tro och evolutionsteorin.

Jag hoppas att vi inom snar framtid kan träffas och utbyta lite tankar kring detta och allt annat ;)Puss o smek fr[n the tw girl2011-01-03 @ 22:41:26
Postat av: Madde

Min uppväxt var rätt lik din. Att gå i söndagsskola och konfirmeras hörde liksom till. Men vi bor ju i ett "bibelbälte" också, så det har sin naturliga förklaring. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska tro på eller inte tro på.

2011-01-04 @ 19:17:13
Postat av: Kerstin

twgirl: Det hoppas jag med gamle vän =)Madde: Nej, det är inte lätt det där med tro

2011-01-05 @ 15:02:07
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0