Fredag och har jag jobbat idag??

Det känns som inte jag har jobbat alls idag. Men det har jag 07.00 till strax innan 12.00, kanske därför?!
Även igår blev det tidigt, vid 12.00. Det är sommar och slutet av juli och då har vi ingenting att göra i princip. Vi njuter då detta är ytterst få dagar/år som vi har det såhär.

                                                        

Lyssnade på radio idag där de pratade om barnuppfostran och en undersökning som gjortss. Där hade de konstaterat att barnuppfostran är typ lika med noll. Alltså det gör varken till eller från hur barnen kommer vara som vuxna. Utan att det är ifrån generna man får det mesta av sin karaktär som människa.
Men det fanns vissa saker som kunde påverkas genom uppfostran t.ex. politisk åsikt, religion, sexdebut och liknande.

De hade undersökt många adoptivbarn som var mer lika sina biologiska föräldrar i sättet än sina föräldrar.

Intressant tycker jag. Vi kanske kämpar i onödan och barnen blir kanske bra ändå som vuxna trots att de inte alltid uppför sig perfekt nu? Det är kanske bättre att vi satsar allt på att vara en bra förebild istället för att tjata om saker hela tiden??

Det kanske finns hopp trots allt?  =)

Ni får alla ha en trevlig helg. Själv ska vi hem till min kompis R imorgon och äta god mat och ha kul!

Ciao

Kommentarer
Postat av: Ingela

WHAT? Skulle barnuppfostran vara lika med noll? Jag har mycket svårt att tro det. Bortskämda ungar som aldrig fått ett nej i hela sitt liv - skulle de anpassa sig i vuxen ålder? Barn som lärt sig hyfs, att vara artig, vänta på sin tur, värderingar (jämlikhet, tolerans, humanitet)? Då betyder det att alla föräldrar kan skita i det, ge barnen det de vill ha, vara uppe hur länge som helst för det spelar ingen roll???

2011-08-01 @ 09:06:02
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Kerstin

INgela: Man får nog ta dessa undersökningar med en nypa salt. Klart man ska lära sina barn rätt och fel men det som är positivt är att även om de inte lyder vad man säger nu eller gör "dumma" saker som vi blir arga över så kanske de ändå blir bra som vuxna??!!

2011-08-02 @ 18:08:01
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0