Halva arbetsveckan förbi

och helgen hägrar. Två dagar till sedan helg wihoo

Vi hade det riktigt tungt på jobbet igår, jobbade över 1,5 timme och var helt slut... Idag däremot var det mycket lugnare och vi kunde sluta i tid.

                                           

Vi har haft besiktning av lägenheten och då klankade de direkt ner på en bit tapet som någon av barnen ritat på med bläckpenna. Det ska vi först betala 2400kr innan de tapetserar/målar alla rum förutom vardagsrum och badrum. Vi är riktigt arga för denna tapet är över 20 år gammal.

Vi har pratat med Hyresgästföreningen som ville att vi skulle ta bilder och återkomma i slutet av augusti. Men nu har vi använt ett knep, suddigummi och det funkar. Bläcken är på väg bort så nu kanske vi slipper betala något.
Det jag stör mig på är deras attityd och att de inte kan vara sjysta. Tapeten är helt katatstrof så dessa bläcksträck är nästan det finaste på hela tapeten.

F pratade med en högre chef på hyresbolaget och när F klagade på deras system så sade han: "Passar det inte kan ni flytta" Hur kan man säga något sådant??

Nu ska vi satsa stort och spara så mycket vi kan, jobba extra om vi kan m.m. för att spara så mycket som möjligt/månad. Vi ska köpa radhus/hus så fort vi kan så vi slipper bo i hyresrätt.

Hela attityden i Sverige har försämrats. "Man ska vara glad att man har jobb" "Glad att man har lägenhet" Helst ska man bara vara tyst och inte klaga för då får man problem... Tråkigt, vad hände med att behandla medmänniskor på ett bra sätt??


                                                         

En bra sak är att F´s sjukförsäkring genom jobbet höjt hans invaliditetsersättning från 1% till 5% och accepterat att artrosen har bildats p g a skadan. Så det känns bra både med pengarna och att ha fått upprättelse.

Ja, nu ska jag surfa vidare och kolla bloggar!

Ha det gott

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

för det är ju tyvärr så de oseriösa arbetar... o eftersom det är deras fördel för att folk tar vad som helst bara för att ha någonstans att bo, så kan dom göra det..... men bara gå vidare.. man har alltid hyreslagen på sin sida. det enda man ska akta sig för är att när man väl satt igång något jidder med dessa bolag, så kommer de att göra vad som helst för att straffa en... det vill säga att hittar de en liten anledning till att bli av med en så gör de det. tråkigt men sant... nåja, det är bara o flytta hem igen :D

2011-07-14 @ 08:19:39
URL: http://stamp-e.bloggagratis.se
Postat av: Kerstin

Stamp-E: Ja, vi är med i Hyresgästföreningen också så de hjälper ju en vid jidder med hyresvärden.

Men förhoppningsvis så löser det sig nu då allt bläck från tapeten är borta =)

2011-07-15 @ 19:13:28
URL: http://chetti.blogg.se/
Postat av: Ingela

Härlig bild! Det var ju väldigt fult som du skrev om hyresbolaget, helt sinnes, hur kan man ha förstört en tjugo år gammal tapet om teckningarna var det finaste (väldigt roligt skrivet, hahaha)? Håller helt med om attitydförändringarna i samhället, mycket mycket mycket tråkigt! Nu blir jag sur =(

2011-07-16 @ 22:32:17
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Ingela: Hoppas du inte är sur längre =)

Det är bara att göra sitt bästa och gå vidare!

2011-07-17 @ 17:59:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0