Läkarbesöket, blodtrycksfakta

Läkarbesöket gick mycket bra. Läkaren tog mina symptom på allvar och undersökte mig ordentligt. Mitt blodtryck låg på 140/90 vilket är högre än normalt.
Jag ska få komma tillbaka inom två veckor och få blodtrycket mätt igen.

På fredag ska jag återkomma för blodprov, sockerprov m.m. Mitt höga blodtryck kan ju vara en orsak till varför jag inte mått riktigt bra de senaste månaderna men det kan också bero på något annat. Det känns skönt att bli tagen på allvar och få det undersökt ordentligt.

I örat kunde han inte se något mer än att trumhinnan var matt och den ska egentligen vara lite genomskinlig. Så jag fick en kortisonspray att spruta upp i näsan samt ordinationen att många ggr per dag hålla för näsan och försöka trycka ut luft genom öronen. Så vi får se om det hjälper annars måste jag gå till specialist så får de föra upp en slang genom näsan, och det känns ju inte så lockande.

                                                 

FAKTA OM ORSAKERNA TILL HÖGT BLODTRYCK

* Ärftliga anlag
* Övervikt
* Stress
* Matvanor
* Alkohol
* åldern

Har man 140/90 eller mer när man mäter blodtrycket bör man kolla sig regelbundet och försöka göra något så att det sänks.

HUR MAN KAN SÄNKA SITT BLODTRYCK

* Gå ner i vikt
* Motionera
* Inte röka
* Inte dricka alkohol
* Mindre salt i maten

Det jag ska börja med är att salta mindre i maten. Försöka släppa på alla måsten. Försöka stressa mindre på jobbet, ställa lägre krav på min egen kapacitet. Pus den stora bomben dra ner på mitt läskdrickande rejält.
Jag läste att just koffein inte är bra när det gäller blodtrycket. Så jag ska dra ner på det, dricka en burk om dagen högst. Jag tror jag klarar det då det gäller min hälsa.

                                                 

Jag ska även köpa en blodtrycksmätare att ha hemma och testa mig själv då och då.

Vet ni att många har högt blodtryck utan att veta om det då det inte ger några direkta symptom. Lite läskigt eftersom högt blodtryck kan leda till en massa hemska åkommor/döden.

Jag rekommenderar alla att gå och testa sig!


Kommentarer
Postat av: mamma

Strunta i blodtrycksmätaren! Det är bättre att kolla då och då på Vårdcentralen!

2011-03-16 @ 22:31:01
Postat av: Madde

Jag tror det är rätt vanligt med högt blodtryck - och det är ju farligt. Skönt att du blir undersökt ordentligt. Sköt om dig! :)

2011-03-17 @ 21:54:29
Postat av: Kerstin

mamma: Jo, det förstås. Men jobbigt att springa till VC hela tiden. Mätarna är rätt billiga så det är sinte så farligt. Skönt att kunna mäta sig då och då.Madde: Jo, typ var fjärde svensk har högt blodtryck. Ja, väldigt skönt att bli tagen på allvar.

Sköt om er själva! Kram

2011-03-18 @ 20:34:40
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0