Moskebyggandet här i Norsborg med omnejd.


Att muslimer vill ha en moske att gå till är något som jag är helt för. Jag är för religionsfrihet men nu börjar det bli lite för mycket, för ojämlikt.
De ska bygga en giganstisk moske vid Skärholmen och nu läste jag att de ska bygga en vid Ica Maxi här i Norsborg. Det finns redan minst en här i Norsborgs området. De säger att det kommer att bli ett allaktivitetshus för alla men det vet vi ju alla att ickemuslimer inte kommer gå dit.

Varför inte bygga ett allaktivitetshus utan någon religiös anknytning speciellt här i Norsborg där så många religioner, kulturer och folk från varierande länder bor??!! Så att alla känner sig lika välkomna och alla kan träffas utöver religionsgränser??

Nu börjar jag faktiskt bli lite trött på detta. Här i Sverige kämpar vi för religionsfrihet med med allt detta moskebyggande så känns det inte som alla religioner får lika stor plats här i Sverige.
Buddister, hinduer m.m. kommer i skymundan.

Hur känner ni själva inför alla dessa mosker m.m. som byggs?


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Ingen som vågar kommentera??Ville bara tillägga att jag läste att moskén här vid oss, vid Ica Maxi ska finansieras av en rik muslim i Arabemiraten. Det känns lite obehagligt. Varför vill han lägga ner pengar på en moské här i Sverige?

Man undrar lite över vilket inflytande han kommer ha här?!

2011-03-28 @ 21:41:18
URL: http://chetti.blogg.se/
Postat av: Anonym

Här vill jag hoppa in och tycka lite. Sverige har haft kyrkor väldigt långt bak i tiden för att Sverige är och har varit en kristet land. Relgionsfrihet är något som vi inte haft så pass länge. Vilket innebär att det kommer att ta väldigt lång tid innan vi ser lika många moskeer som kyrkor. En anledning till att just Norsborg belägras av flera moskeer är kanske att de är en majoritet av muslimer som bor där. Det kanske inte är lika stor ide, om man pratar om att moskeen ska finnas tillgänglig inom ett okej avstånd att sätta en moske i djursholm. Tyvärr har vi för stora bostadskluster av människor av utländsk härkomst i ett och samma område. Det bästa vore att låta alla bo överallt men det är ett helt annat ämne.

2011-03-29 @ 13:13:40
Postat av: Anonym

forts. däremot vore det trevligt om både buddismen och hinduismen växer i Sverige. Skulle tycka att det var lika trevligt att gå till ett tempel, som moske och kyrka. Tummen upp för valfrihet!

2011-03-29 @ 13:15:06
Postat av: Anonym

Kan rekommendera en bok; Det mångreligiösa Sverige- ett landskap i förändring av Daniel Andersson och Åke Sander.

2011-03-29 @ 13:17:35
Postat av: annazeta

Jovisst vågar man kommentera.Det mångkulturella samh

ället drivs mot sin spets. Den typen av bygge bidrar till en ökad segregation vilket är det minsta Sverige behöver.Jag tycker att det är för jävligt att svenskarna tiger i rädsla för att bli kallade rasister.

2011-03-30 @ 11:52:37
Postat av: Anonym

Då är nästa fråga varför det finns religionsfrihet i Sverige överhuvudtaget. Då kanske vi ska gå tillbaka till hur det var i Sverige för 50 år sedan så är problemet löst. Men då kan det dock vara en bra ide att uteslutas från EU och konventionen om de mänskliga rättigheterna Men håller dock med om segregationen i Sverige som bara blir värre men vems fel är det egentligen? Istället för att lägga ner negativ energi på religion så kan frågan om bostadssegregationen lösas delvis genom att fler kommuner accepterar den ökade mångkulturalismen i dagens Sverige och därmed minska bostadsklusterna och därmed skulle kunna ha en mer jämlik fördelning på kyrkor, moskeer och ev. tempel.

2011-03-30 @ 13:17:11
Postat av: Kerstin

Anonym 1: Vi har ju många muslimer här i Norsborg men minst lika många kristna syrianer.

Problemet ligger i precis som du säger att folk från samma länder klumpas ihop/flyttar till samma bostadsområde. Här i Norsborg är man en minioritet som svensk. I min dotters skola finns det inte en enda svensk. Det blir helt fel!

Vad ska man göra åt det? Hur ska man få folk att flytta och blanda sig mer?annaz: Dig kan man lita på haha =)

Visst tiger svenskarna för mycket! Det är inte fel att säga vad man tycker, bara man kan förklara på ett vettigt sätt varför man tycker som man tycker.Anonym 2: Många vill bo med sina landsmän trots att de har möjlighet att flytta. Det är så det är här i Norsborg. Här är majoriteten muslimska turkar och kristna syrianer, vilka har enorma konflikter sinsemellan. Här blandas nybyggda moskeér med pampiga syrianska kyrkor och jag gillar det.

Men vad Norsborg behöver just nu är inte ännu en moské bekostad av en rik man i Arabemiraten.Vi behöver att allaktivitetshus som alla är välkomna till, ett neutralt ställe där alla kan träffas och umgås över religionsgränserna.Norsborg är fruktansvärt segregerat, ni som inte bor här kan inte förstå hur det är här.

Vi vill inte bo kvar här, vi vill flytta till ett bättre område med mindre kriminalitet m.m.Det är den hårda sanningen!

Samtidigt så älskar jag mitt Norsborg och trivs bra här men jag vill ge mina barn bättre förutsättningar för att lyckas i framtiden.

2011-03-30 @ 21:03:44
URL: http://chetti.blogg.se/
Postat av: Linda fd anonym

ville bara påpeka att jag bor i södertälje och tyvärr är muslimer väldigt utsatta här. Tråkigt men sant. Jag förstår precis vad du menar med konflikten. Det är hemskt speciellt när konflikten överförs från generation till generation och barn runt 5 års ålder diskriminerar varandra pga av relgion och etnicitet.Tyvärr skräms många svenskar av dessa områden istället för att se vad det kan erbjuda och jag tycker att många svenskar har svårt att acceptera allt som är annorlunda och lära sig att respektera människor oavsett vilka normer och bakgrunder de kommer ifrån.Problemet ligger som du säger i segregationen och för att inte glömma bristen på integration. Det finns en anledning till att SD fick så många röster som de fick. Hoppas att politikerna vaknar upp och försöker hitta en lösning och en plan som håller i längden. Frihet i olika former påverkar samhällena både positivt och negativt. Visst är det en självklarhet att alla ska få välja vart de vill bo men baksidan blir områden som våra.tack för att du tog upp ett intressant ämne.

2011-03-31 @ 17:47:17
Postat av: Kerstin

Linda: Ja, detta kan man diskutera länge.Jag tror inte svenskar skräms av att bo i invandrartäta områden men som svensk så vill man kanske bo ihop med andra svenskar precis som många turkar, syrianer och somalier väljer att göra här i Sverige.

Man vill känna tillhörighet, vart man än kommer ifrån.Segregationen i Sverige är så utbredd och finns på så många ställen. Det känns som det inte går att göra något åt det. Man kan ju inte tvinga folk att blanda sig mer med folk som inte kommer ifrån deras hemland.Väldigt svårt ämne och det finns inget enkelt svar

2011-04-01 @ 21:10:12
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0