Nigeria Naija

F är fortfarande osäker på resan till Nigeria. Han är rädd och vill helst inte åka. Självklart bör vi vara oroliga då det är ett oroligt land. Han är rädd för kidnappningar och liknande. Jag ska kontakta svenska ambassaden där och höra hur läget är i landet. Om det är ok att åka ner med barnen och sådär.


Jag är också lite orolig för att det ska hända något men hur ska annars syskonen få träffa våra barn, hur ska kusinerna träffas?


Men samtidigt vill jag inte åka mot F´s vilja och om det nu skulle hända något bli den som tvingade oss att åka och få stå till svars för detta för resten av mitt liv.


Jag är kluven minst sagt. Kanske ska vi åka till ett annat land och bara ha semester i typ två veckor? Ska vi köpa bil för pengarna? Ska vi sätta in pengarna på hussparakontot?


Hur som haver så ska vi ändå till Tyskland i juni för att fixa pass till F så han kan söka svenskt medborgarskap senare.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Är det så viktigt att barnen träffar sina kusiner och övriga släktingar? Det kan väl knappast bli någon närmare kontakt i framtiden. Känner Felix motvilja och oro är det bättre Ni reser till ett lugnt ställe, om det finns något! Satsa på en ny bil istället, som Ni kan köra till Malmö med.

2011-05-13 @ 22:58:14
Postat av: Kerstin

Mamma: För mig är det viktigt att de träffas för att det är deras släkt från pappas sida. Pappas syskon, syskonbarn m.m. Att de ska få se vart F är uppvuxen, förstå hur det verkligen är på andra ställen i världen.

Jag vill gärna att de har en kontakt i framtiden, nära eller ej men en slags kontakt är viktig!

2011-05-15 @ 22:19:35
URL: http://chetti.blogg.se/
Postat av: fia

Känner ni en så stor oro inför att åka ner att ni eventuellt kommer ställa in hela resan? Så osäkert har jag aldrig upplevt landet, har dock inte varit i de södra delarna utan bara i mitten och norra.

2011-05-16 @ 11:40:30
URL: http://levefriheten.blogg.se/
Postat av: Kerstin

fia: Mannen är mer orolig än jag. Han kommer ju från en av de staterna som Svenska ambassaden i Nigeria varnar folk om att åka till, Delta.

Vissa delar av landet verkar vara ok men just söder där vi tänkt åka till är väldigt oroligt p g a oljan m.m. Presidenten kommer därifrån.

Flera oljearbetare har nyligen blivit kidnappade i detta område.

Men vi avvaktar och ser, det kanske är lugnare i höst när valet m.m. lagt sig?

2011-05-17 @ 21:28:56
URL: http://chetti.blogg.se/
Postat av: Ingela

Låter faktiskt inte bra, tänk om det skulle hända något? Hade du kunnat förlåta dig själv då? Hade F kunnat förlåta dig för att du övertalade honom att åka? Lite du bör tänka på innan du åker - better safe than sorry!!!

2011-05-20 @ 10:47:35
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: Kerstin

INgela: Jo, vi ska avvakta till hösten och se hur läget är då annars blir det ev. USA istället =)

2011-05-21 @ 16:30:31
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0