Onsdag 22/8

Igår, onsdag så var det dags för ett besök hos kirurgen på Astrid Lindgrens sjukhus. En kontroll av Samuel. Hon kontrollerade allting noggrannt och allt kändes bra. Hon tyckte inte det behövdes ultraljud. Han flörtade och skrattade åt läkaren när hon klämde och hade sig :-)
Hon sade att det är bara för oss att höra av oss om vi behöver! Jättebra läkare, lyhörd och noggrann.
 
Hon sade dock att han borde börja äta mer mat eftersom han ammar varje timme under dagen. Att vi borde dra ut på amningstillfällena och att det inte alltid är mat han vill ha när han gnäller. Hör du pappa F?!
 
Samuel och P´s son Jonathan. Det skiljer 3 månader emellan dem.
 
 
Problemet är att smakisarna går det trögt med och vi är inte ens i närheten av en portion. Ska prova med välling vid 6 månader och se om det går bättre med det. Jag fortsätter ge varje dag och till slut släpper det väl får vi hoppas.
 
Så faktum är att S är en High Need Baby
 
http://www.askdrsears.com/topics/fussy-baby/high-need-baby/12-features-high-need-baby
 
Klicka på länken och läs mer. Mycket stämmer in på S t.ex. kan inte vara själv, krävande, skriker mycket och högt, kan inte somna själv, vill sitta i knäet och att man aktiverar honom hela tiden, mycket aktiv i kroppen med ben och armar m.m. Han är så glad när man är med honom och leker med honom men lämnar du honom på golvet eller i stolen så tar det någon minut innan han börjar skrika.
 
Jag är inte van vid detta då A och H var mycket självständiga, skrek aldrig, var alltid glada och underhöll sig själva. Men som läkaren sade: Kul med omväxling :-)
 
Nu förstår jag S mer och kan få lite tips från sidan. Fortfarande jobbigt att man inte får något gjort när han är vaken men man får omprioritera och omplanera sin vardag.
 
Vi fick besök av F´s kompis P och hans son Jonathan igår. S och J kände lite på varandra haha. Sedan städade jag klart hela lägenheten och var rätt slut i kroppen på kvällen.
 
Men vi hann även med att baka chokladbollar. Och när barnen somnat för kvällen packade jag in Alicias presenter.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0