FREDAG!!!

Alltid lika härligt att det är fredag! Efter en veckas tidiga morgnar, jobb och vardag kan jag äntligen slappna av lite. Kunna sova ut i två dagar, ta det lugnt och umgås med barnen mer.

                                                 

En riktigt trevlig och oväntad nyhet fick vi igår. Att F´s nigerianska pass var klart och redo för upphämtning på nigerianska ambassaden här i STHLM. F´s vän N hämtade upp det honom.
Det tog "bara" nästan 8 månader att få det. Han ansökte om det i juni...

Det känns så otroligt för så mycket vi (läs jag) våndats de senaste två åren om hur vi skulle göra detta. England, Tyskland och Nigeria var de länder som vi valde mellan där han kunde söka pass. Men för att komma dit var han tvungen att söka provisoriskt svenskt främlingspass. Vilket han gjorde och fick i mars förra året.
Vi var ju på väg till Tyskland och ambassaden där i juni förra året när vi plötsligt hör att Passmyndigheten från Nigeria åker runt på de olika nigerianska ambassaderna i Europa för att folk ska kunna söka pass genom dem. Otroligt dålig info och allting kändes osäkert. Men nu är det alltså klart och det kostade bara 800kr.

Nu kan han äntligen söka svenskt medborgarskap och få svenskt pass! Vi kan nu resa utomlands men såklart kommer det nu bli svårt med tanke på bebis på väg och hur oroligt det är i Nigeria just nu =( De senaste tidernas bombdåd, terrordåd, muslimska terrorister gör att landet är högst olämpligt att åka till just nu. Tråkigt men jag måste tänka på barnen och deras säkerhet. F kommer ju från ett av de ställena där UD varnar för att åka till.
Medan det finns andra ställen i Nigeria som är hur lugna som helst.

Vi får väl åka på någon charterresa istället =) Om vi nu vågar slösa pengar, vi vill ju spara allt vi kan till huset.

Ikväll ska vi nog se någon film men vet ännu inte vilken.

                                                     

Imorgon ska jag och Henry ha vår mamma-son dag. Det blir nog ett inomhuslekland och så en bit mat. Och en massa gos, han ser framemot det. Inte ofta det bara är han och jag =)
Funderar på att åka på kryssning med F också innan bebis är här. Ensamma utan barn såklart.

På söndag blir det förhoppningsvis köp av barnvagn. Vill gärna ha något köpt då veckorna snabbt springer förbi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0