Fredagen

Hej hopp!!

Riktigt härlig med långhelg =)

Igår hann vi med riktigt mycket känns det som. 

                                       

Jag fick ju stiga upp innan 07.00 bara för att tvätta. På något sätt är det skönt att tvätta allt på en gång och så är det ju bra torkskåp och torktumlare i tvättstugan, och så slösar man inte så mycket el. Men det är drygt att det är tider jag måste passa och att släpa all tvätt upp och ner...

När jag är föräldra ledig kommer det bli lättare att tvätta i tvättstugan känns det som. Då kan jag göra på det på dagen när barnen är i skolan.

                                                

Sedan åkte vi till Sickla Centrum för att gå på bankmötet på Länsförskringar Bank. De har öppet måndag-söndag och hela dagarna. Känner inte till någon annan bank med så genrösa öppettider!?
Allting gick bra och nu är F också bankkund hos dem. Vi fick även information om deras försäkringar som vi ska läsa igenom.

Vi ska även räkna lite på bolån och sådär. Tydligen så är det så att man kan låna 85% av värdet på ett hus som huslån. Vill man låna mer så blir det ett blancolån med högre ränta och snabbare avbetalning.
Bottenlån är upp till 75% av husets värde och mellan 75%-85% blir ett topplån med 1% högre ränta än bottenlånet men kan även det betalas av på lång tid, upp till 30år.

Så vi ska gå in och räkna på det lite och se hur mycket mer pengar vi bör spara för att det vara ok för oss att flytta till hus, alltså så att vi inte behöver leva som kyrkråttor =)
Vi har sparat en hel del pengar redan men det är alltid bra att ha så mycket kontantinsats som möjligt. Flyttar vi till mitten av Skåne någonstans kanske vi hittar ett billigare boende ;)
Vi får se vad vi gör!

                                             

Efter banken åkte vi hem till F´s kompis som fick en liten babygosse 27/12 så han var 10 dagar gammal. Så gullig och liten, jag och Alicia bara satt med honom hela tiden och snusade och klappade. Tänk att om knappt tre månader så sitter vi med vår egna lilla babygosse :)

                                          

Väl hemma efter en tur förbi Ica för att handla en massa mat så sjönk vi ner i soffan och slappade. Bara satt och tittade på film/tv och njöt av lugnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0