Lite om veckan som gått

Lillebror hade bajsat i sitt fostervatten men han visade inga besvär förrän ett dygn efter födseln. Hans andetag var väldigt ansträngd och häftig. Jag blev rädd och ringde på hjälp.

Läkare kom och sade att vi måste in på NEO för en koll. Syreupptaget var jättebra men hans andningsfrekvens var dubbelt så snabb som normalt.

Efter lite prover så bestämdes det att vi skulle vara inne på NEO för övervakning. De tog lungröntgen vilket visade på fostervatten i lungorna. Men efter många stick och blodprov så var allting bra, ingen infektion. Men han fick mycket ersättning för att få bort vattnet från lungorna och få honom piggare.

Äntligen, efter nästan 4 dygn på sjukhuset fick vi åka hem. Men han har fortfarande ansträngd andning. Läkaren sade att vi ska bara hålla koll och sådär. Att det kan ta ett par dygn innan det blir bra. Men imorgon måste vi dit för viktkontroll för att se så han få mat i sig.

För han klarade inte av att amma riktigt de första dygnen. Han blev sondmatad genom näsan i ett dygn. Nu klarar han av att amma men det är tack vare amningsnappen som gör att han får ett ordentligt grepp. Men han måste väckas var tredje/fjärde timme för att ammas. Han är fortfarande slö och öppnar ögonen i någon minut några ggr/dygn.

Han var inte så mycket tidigt född men tillräckligt för att amningen inte kom igång direkt, denna slöhet som troligen påverkas av hans hastiga andning.

Men men nu är vi hemma i alla fall och Henry var i sitt vanliga humör. Skrek och bar sig åt på sjukhuset så att personalen fick säga till honom. Var allmänt arg och aggressiv hela tiden men nu på kvällen innan läggdags så blev han lugnare och gosigare.

Men det är väldigt ansträngande med Henry och hans humör. Vi får försöka ge honom mer positiv uppmärksamhet just nu. Men det är svårt när han trycker på ens knappar trots att man försöker vara vänlig och sansad hela tiden.

Jag mår sådär faktiskt. Yr p g a lågt järnvärde, det låg på 90 på sjukhuset. Trött för jag har knappt sovit de senaste dygnen... Måste försöka powernappa på dagen/natten när han sover.
Sedan så har jag sådan konstig smärta i knäna/nedre delen av låren. Vet inte vad det kan vara?!

Imorgon blir det promenad med vagnen till skolan för att hämta barnen. Visa upp lillebror för alla skolkompisar =)

Ha det så bra allihopa

Kommentarer
Postat av: Tessan

Hej! Vad skönt att ni är hemma nu. Jag och Cecilia tyckte du skulle ha hållt upp lillebror igår när ni åkte förbi :):).Jag kommer gärna förbi efter jobbet nån dag nästa vecka om ni vill och kan?Ha det så bra och mys nu.Kram

2012-03-17 @ 16:09:37
Postat av: Kerstin

Haha =)Det var kul att se er! Självklart kan du komma förbi nästa vecka =)Jag kommer nog förbi jobbet på onsdag för att visa upp honom för chefen och ni andra!Kram

2012-03-17 @ 20:55:17
URL: http://chetti.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0