FK, CSN, antagningen

 
 
Försäkringskassan är jämt struliga. Nu hade de gjort fel på min begäran om föräldrepenning igen. Jag ville ha 8 lägsta dagar i mars men då betalade de ut enligt sjukpenningnivå (80% dagar).
Jag satt i kö i 40 minuter igårkväll och tjejen jag pratade med var trevlig och så men när jag bad om att handläggaren skulle ringa upp mig för att se hur vi kunde lösa det så frågade hon "vill du det?. Ehh såklart, vill ju självklart veta hur vi ska göra? Att jag ska betala tillbaka eller att vi byter om dagar denna månad åtta 80% dagar till lägsta dagar.
 
Redan på förmiddagen idag så ringde handläggaren upp och det blir så att vi helt enkelt byter ut åtta 80% dagar denna månad till lägsta dagar. Sedan undrade hon varför det finns luckor i min föräldrapenning i maj och juni men jag tar ut semester då och det är ju okej. Sålänge man tar ut någon slags ersättning 5 dagar i veckan efter barnet fyller 1år så får man behålla sin SGI (sjukpenninggrundande inkomst) när det gäller VAB, när man är sjuk och så.
 
 
Jag har nu ansökt om CSN. Tidigt jag vet haha. Men jag är en sådan person som ville vara ute i tid med allt =) 
När skolan väl registrerat mig som studerande hos dem så betalas första utbetalningen ut. Så inom ett par dagar efter terminen börjat, toppen ju!
Jag får ca 11900kr/månad av dem, alltså 59500kr på en termin. Men utbetalningarna från CSN kan se lite olika ut, alltså olika belopp. Och jag får inget CSN under sommarmånaderna men då är jag ju vanlig anställd hos Citymail så då får jag lön. Men jag ska ju vara lite föräldraledig under sommaren, barnen måste ju få vara lediga lite och jag måste vila upp mig. Senare kommer jag kunna jobba extra inom vården som undersköterska men det är först efter 4 terminer.
Om jag sedan väljer att specialisera mig, barnmorska eller annat så tänker jag försöka att bara ha bidraget från CSN och inte ha lån alls. Och iställer jobba extra kvällar och helger. För att hålla nere studieskulden.
 
 
1:a urvalet till skolan sker 12/7 och 2:a urvalet sker 6/8 och det är alltså då man vet om man kommit in eller inte. Skolan börjar redan 19/8, trodde det inte var förrän i september. Vilket betyder att jag bara kommer jobba en vecka innan skolan börjar.
 
Jag är nervös redan nu inför studierna haha. Kommer jag klara av det? Kommer jag komma in i studierna, kunna organisera de olika kurserna? Första månaderna kommer vara tuffa! Jag ska i alla fall fokusera på endast skolan 08.00-16.00, inte diska, städa eller annat. Jag ska se det som om jag "jobbar 8-16", gå hemifrån om jag så måste. Första veckorna är man mycket i skolan. 
 
 
Min bror Göran och hans sambo är på väg till STHLM nu. De ska bo på hotell inne i stan. Men vi ska definitivt ses en dag! Får se när och hur bara =)
 
 
Två dagar till högskoleprovet! Så det blir till att studera alla tips och tricks som finns där ute för att jag ska få minst 1,0 på provet!
 
Hoppas ni håller tummar för mig på lördag! =)

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

FUCK FK! De har fan fått folk arbetslösa, att ta livet av sig, etc.... de är en skandal för detta landet... sorry, men så känns det många gånger.. jag var så orolig för strul från deras sida så att jag tog ut mina semester-dagar trots att jag hade sjukskrivning... va... det är fan sick... SICK!

men men skolan så löser det sig, no problemas, chilli banana, en kurs i taget....

högskoleprovet är chill.. bara håll huvudet kallt, läs igenom noggrant, OCH FASTNA INTE!!! du har helt enkelt inte tid till att fundera mer än några sekunder... kan du inte frågan, hoppa över, och har du tid över i slutet så gå tillbaka.. där kommer vara en hel del du inte kan, satsa hårt på det du kan, så ska du nog kunna klippa 1,2-1,3 minst... (jag gjorde det bakfull och klapp 1,3 hehe)

Svar: Va? Tog du semester nu? Så ska det inte behöva vara. Är man sjuk så är man!
På sjuksköterskeprogrammet läser man ibland 2-3 kurser parallellt så det är lite skrämmande men får väl styra upp och planera studierna väl!

Ja, nu är högskoleprovet gjort *puh* Jag fastnade inte och gjorde mitt bästa! =)
Chetti

2013-04-05 @ 07:56:04
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Stamp-E

haha..jag menade självklart inte arbetslösa.. jag menade vräkta.. för att de inte hunnit få sin ersättning som de ska....

2013-04-05 @ 07:56:40
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Stamp-E

japp.. ja alltså jag tog 2 veckor sjukskrivning för det går ju på arbetsplatsen.. sen 4 dagars flex.. o sen semester resten.... surt men va fan.... who trusts fk liksom....

va menar du? på en universitets/högskole-utbildning läser du aldrig flera kurser parallellt, man har en kurs i taget, det är ju heltid ju....

japp du får se vad du fick sen... imorgon står de rätta svaren i tidningen men det är inte alltid man minns vad man skrev....

Svar: Sjukt ju att du fick ta semester! Men FK kanske inte hade godkänt sjukskrivningen?!
Alltså t.ex. läkemedelsberäkning och anatomi samtidigt och även andra mindre kurser läses parallellt. Ämnen kanske det kan kallas eller kurser. Vissa större läses en i taget.

Jag kunde skrivit upp resultatet men orkade inte, så jag får vänta och våndas =)
Chetti

2013-04-06 @ 18:46:43
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Stamp-E

godkänt? det är sjukskrivning från läkare på en klinik med operationer för landstinget, de hade inte blinkat.

aha, du menar att man läser så.. jaja, men då är de ändå uträknade så det klarar du utan problem... du ska se att det är mycket lättare att läsa på den nivån än till exempelvis komvux..... visst, man behöver plugga, men går man bara på alla föreläsningar så brukar det va chill... eller så är jag bara så jävla smart haha.. :D NOT...

hehe... ähh det är chill.. tror du klapp 1,3-1,5...

2013-04-06 @ 19:26:55
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0