Om allt och inget

 
Har inte fått sova de två senaste nätterna för Samuel vaknar typ en gång i timmen snarrk
Hoppas snart förkylningen snart ger med sig för hans näsa är lite sårig av allt torkande =(
 
Jag har nu läst lite om vad det kostar att tvätta hemma när det gäller elen. Läste allt mellan 1-6kr för en 60graders maskin på nätet. Vi brukar bara köra snabbtvätt på 30grader härhemma så det borde vara ännu billigare. Vår husvärd tar 14kr/maskin efter vi tvättat de 14 maskiner vi får genom hyran/månad.
Jag ska aldrig mer tvätta mer än 14 maskiner i tvättstugan och resten hemma. Shit vilket rån alltså, hyresvärden vill verkligen tjäna pengar på oss hyresgäster...
 
 
Yes, fick sålt andningsalarmet igår för 800kr. De prutade inte ens. Kollade andra annonser på Blocket och de låg mellan 6-800kr. Vi har själva gett 2392kr för vi hyrde det. Dumt såhär i efterhand men kollade inte upp alternativen.. Man ska inte köpa nya grejer, man förlorar bara på det...
 
En del av mina Traderaannonser gick ut igår, tjänade dryga 400kr. Min hjärtljudsmaskin gick för 310kr, wihooo
Nypris 350kr men det verkar inte som de säljs på Teknikmagasinet längre.
 
 
Fröken pratade med mig idag för andra gången. Henry lyssnar inte, jobbar inte i klassrummet och igår gick han bara ut, sur var han. Hon känner inte igen honom längre och det är främst senaste dagarna. Hon vill att vi ska prata med honom idag. Ja, han är så hemma oxå. Lyssnar inte, lyder inte men vi ger inte upp!
Ett problem vi har är att han inte somnar om kvällarna. Vid 20.30-21 ligger han i sängen men det kan ta allt mellan 20 minuter till över 2 timmar innan han somnar. Sedan så äter han dåligt fortfarande och eftersom han inte får något annat än det vi serverar går han hungrig... Han får korv i bröd ett par ggr i veckan för det gillar han.
 
Jaja, det ordnar sig väl med all kärlek han får haha. Nej, men allvarligt gärna tips och råd om hur jag får honom att somna fortare och äta mer.
 
 
Imorgon, torsdag klockan 12.00 är det dags för hans öronoperation. Rören ska ut och han ska sövas. Läskigt men det går säkert bra. Han får inte äta 6 timmar innan men det ska väl inte vara något problem för honom =)
 
Ikväll ska F gå och se Sverige-Argentina live. Messi och Zlatan live *avis*
Det är en del av hans tränarkurs. Snart är han klar med basnivån och sedan kan han börja på sin mellannivå som tränare. Han måste hitta ett lag som han kan träna och som kan finansiera den fortsatta utbildningen.
Sista delen av utbildningen är avancerad och då kan han börja träna lag som är högt upp superettan typ.
När han är helt klar kan han träna vilket lag som heslt i världen men vägen dit är lång och dyr!
Han har mitt fulla stöd såklart!
 
 
   
 
 
Ha det gott
 
 

Kommentarer
Postat av: paula

ge han ingen mat eller dryck innan middagen hur mycket han än ber om det. ¨så tror jag han kommer äta bättre.

Svar: Ja, om det vore så lätt. Han äter ingenting istället. Han går med tom mage om han inte äter något. Vilket betyder att han är på dåligt humör, bråkar m.m.En dag hoppas jag han börjar äta, i alla fall lite mer varierat.
Chetti

2013-02-06 @ 15:07:12
Postat av: Ingela

Jag fattar nog inte, hur går det till med tvättstugan och ta betalt??

Svar: Miljötvättstuga har vi fått. 4:or får 14 maskiner på den sänkta hyran. Vår hyra sänktes med 110kr.Tvättar vi en maskin utöver de 14 vi har på hyran betalat vi 14kr/maskin, 28kr för grovmaskinen. Det kommer på hyran som en extra kostnad..
Chetti

2013-02-06 @ 16:38:21
URL: http://www.ingells.blogg.se
Postat av: mamma

Jag hade bara kört riktigt fulla maskiner i källaren med lakan, handdukar och långbyxor och mindre plagg uppe på 30 grader. De blir säkert rena!

Svar: Jo, precis! Jag tvättar samtidigt hemma och så torkar jag det i tvättstugan. De ska inte få en krona mer än de ska ha.
Chetti

2013-02-06 @ 18:20:45
Postat av: Stamp-E

hej hej. Ju mer jag hör och ser om H, desto mer övertygad är jag om att han har ADHD. Alla signaler och tecknen finns där sen tidigare, och efter ditt senaste inlägg så är jag nästan övertygad.

Att verkligen få detta utrett och diagnostiserat skulle bara hjälpa H, han lider ju av detta och förstår inte själv varför han är och varför han gör som han gör eller "är som han är". Det finns mycket bra medicinering idag att tillgå som skulle göra hans och ert liv mycket bättre.

mvh Stamp-E

Svar: Tack för din input! Vi har tagit upp detta förut med dagis och skola men de hävdar att det är inget vi behöver oroa oss över.Han brukar sköta sig i skolan men har den senaste veckan varit sur, inte velat jobba på lektionen m.m. Men det är inte konstigt då han sover för få timmar och äter dåligt.

Vi ska ta tag i sömnen nu och försöka få i honom mat, i alla fall så att han inte är hungrig.

Tack för din input! Vi får avvakta och se. Har han ADHD så går det ju inte över i alla fall.
Han är ju en väldigt omtänksam, älskvärd och busig kille men som är himla envis och vill bestämma.
Chetti

2013-02-07 @ 08:45:00
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

Ni kanske redan gör så här, men så här gör jag för att barnen ska somna hyfsat snabbt: En god stund innan läggdags stängs dator och TV av. Under tiden vi gör oss i ordning för kvällen släcker jag ner i princip hela lägenheten förutom där vi befinner oss. Sen lägger vi oss och läser 1-2 godnattsagor. Sen släcks lampan och jag låtsas också somna/spelar på min mobil (de somnar ändå).

Svar: Tack för tipsen!Vi får nog börja ligga bredvid Henry för att få honom att somna fortare. Samuel kan vara ganska jobbig om kvällarna oxå.
Chetti

2013-02-07 @ 14:59:06
Postat av: Stamp-E

hej hej.

nej så klart går det inte över, det är därför det är viktigt att man tar tag i det nu och gör en utredning nu. det är inget som skulle skada honom, så det är ju bara att be om en utredning.

Svar: Ja, men vi tror inte han har ADHD. Han är bara en otroligt trotsig ung man. Envis som synden och tror han kan bestämma över oss. Men vi ger inte upp! Vi kämpar på och ska nog få honom till att bli en fullt fungerande vuxen :DHan är ju så duktig i skolan och sköter sig bra där! Han varken bråkar eller slåss där. Bara förra veckan som han inte varit sig själv. Vi har pratat med honom och de senaste 3 dagarna har det fungerat bra i skolan.
Men ska absolut ha det i åtanke det som du säger! Tack!!
Chetti

2013-02-08 @ 18:40:59
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Stamp-E

ok, men som jag skrev innan, jag förstår inte vad ni är rädda för, för en utredning skadar ingen. har han inte det, så är det bra, och har han det, så kan han få rätt hjälp och rätt insatser på ett tidigt stadium. man kan bli och vara allt det där som du skrivit ändå även om man har adhd.

jupp, ha det i åtanke, och som sagt, det skadar ingen, det kan bara hjälpa.


Svar: Tack!!
Ha en härlig helg nu!!
Chetti

2013-02-08 @ 18:52:25
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Stamp-E

japp tack ni med.

2013-02-08 @ 19:02:36
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0