Skolsnack

Jag har nu kollat upp skolor i Sthlmsområdet och det finns 4 skolor att välja mellan. Karolinska institutet, Sophiahemmet, Röda korsets högskola och Ersta Sköndals högskola. Karolinska ligger ganska nära oss, buss 20 minuter. 
De tre övriga ligger inne i stan och pendlingen ligger väl på 30-45 minuter enkel väg.
 
Jag kommer söka alla, men jag måste bara välja vilken som ska vara första val, andra val osv. Jag är beredd på pendlingen, de flesta 08:or pendlar. 
 
 
Jag har gått med i ett forum för sjuksköterskestudenter på nätet och har ställt en massa frågor =) Skönt att kunna fråga folk som redan pluggar. Jag har en kompis som redan pluggar till sjuksköterska, är inne på tredje året. Sedan har jag två andra kompisar som också ska söka sjuksköterskeprogrammet till hösten =) Hade varit kul att gå tillsammans!
 
Jag har anmält mig till Högskoleprovet också, 6/4. Men när jag kollar på gamla prov så blir jag rädd. Speciellt för mattedelarna... Jag kan ingenting! Men jag ska försöka beta av en uppgift i taget och försöka lära mig en del räknesätt. Idag lärde F mig lite om trianglar, grader och sådant. Jag minns ingenting från skolan heller.
 
 
 
Egentligen tycker jag de borde anpassa högskoleprovet åt vad du ska läsa. Den där matten de har är inte normal matte, utan typ Matte F haha. Kan man inte räknesättet så kan man inte lösa uppgiften!
Men jag ska försöka lära mig en del matte så jag klarar några uppgifter, gärna hälften. Jag har haft 0,8 som högst när jag gjort provet. Hoppas på 1,0 denna gång. Såg att den som kom in sist på sjuksköterskeprogrammet hade 0,9 i resultat.
 
Kommer jag inte in till höstterminen söker jag på nytt till vårterminen. När man kollar på statistiken från tidigare år så är det lägre antagningspoäng då.  
 
 
Jag är nervös nu inför skolan haha. Jag är glad att jag tagit beslutet i alla fall! Hoppas så att jag nu kommer in och att jag klarar av studierna!!
 
Nu ska jag surfa vidare och läsa bloggar

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

jag har skrivit det en gång, bakfull och jävlig, och fick 1,3 hehe... matten är ganaka tuff, var det då, men inte någon matte f, snarare matte b kanske....

men det svåraste med högskoleprovet är inte uppgifterna tycker jag, utan att använda tiden på bästa sätt.. men du som skrivit det tidigare vet ju det själv... att klocka sig själv del för del så att man inte fastnar är viktig förberedelse....

men du kommer komma in utan problem, du får ju lägga till massor genom arbetslivserfarenhet... det var 0,5 när jag pluggade sist, så har du ett högskoleprov som är mindre än fem år gammalt så kommer du komma in utan problem...

svinroligt att du ska plugga, det är berikande... (även om det suger röva oxå hehe)

trevlig helg

Svar: Har kollat lite gamla prov på internet. De gjode lite ändringar 2011 och nu är det fler delar i högskoleprovet, mer matematiska delar :(
Och jag fattar igenting typ, så irriterande. Jag vill ju kunna detta!
Tyvärr har de tagit bort det där med extrapoäng p g a arbetslivserfarenhet oxå =(

Jo, jag ser framemot att plugga men är skitnervös redan haha!

Trevlig helg själv!
Chetti

2013-02-15 @ 08:13:21
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0