Vad ska du bli när du blir stor?

Den frågar ställer många till barn. Jag ville bli veterinär som barn eller "bagare" som min syster. Men så blev det ju inte.
 
Nu har jag jobbat i 13 år på Citymail, som brevbärare och coach. Jag trivs med jobb, arbetskompisar och min lön är helt ok. Men nu skulle jag ju återigen fundera under min föräldraledighet över vad jag ville bli när jag blev stor?
 
 
Nu har jag ju pratat om att plugga vidare i X antal år och nu känner jag att det är dags. Jag ska söka tjänstledigt till hösten och söka in på sjuksköterskeprogrammet, 3 års studier. Ev, studerar jag sedan vidare till barnmorska efter det obligatoriska arbetsåret som sjuksköterska. Jag ska söka till någar olika skolor här i STHLMStrakten. Hoppas så att jag kommer in! Håll tummarna för mig.
 
Jag kommer ju vara anställd av Citymail under hela studieperioden och kan även återgå till min tjänst när jag vill i princip. Jag kommer ha ca50500kr/termin från CSN att röra mig med. Sedan kommer jag jobba1-2 dagar/månad på Citymail samt längre perioder under sommaren.
Det blir fattigt men inte fattigare än vad vi har det idag. Förhoppningsvis kan F börja jobba snart. Bara vi går runt. Och vi är överens om att ev. hussparande får vänta. Nu ska jag satsa på mig själv för en gångs skull!
 
 
Ihh jag är så glad, förväntansfull, spänd, nervös, rädd och jag har inte ens sökt in än haha. Jag kanske inte ens kommer in men hoppas. Hörde att de ska ha fler platser i höst för att fylla upp det behovet Sverige får om ett par år då folk går i pension m.m.
 
Jag kommer ångra mig om jag inte försöker! Nu kör vi iiiiihhhh
 
 
Det jag är orolig för är om tiden räcker till, till studier, barnen, hemmet m.m.
Om jag klarar av att plugga igen, hjärnan är ganska nollställd i dagens läge haha
 
Ge mig råd, tips, stöd!! =)

Kommentarer
Postat av: mamma

Jag är säker på att Du klarar av det. I början är det ovant att plugga men man kommer nog ganska fort in i det igen, särskilt när man verkligen vill.Barnen är lite större och de får själva hålla ordning i sina rum och dammsuga golven. Läsa kursböcker får Du göra när det är tyst i huset och om Du måste pendla får Du läsa ett tag på tåget. Helgerna får planeras ordentligt så att allt viktigt hinnes med. Störst bekymmer ser jag oron att inte Samuel skall sova bra på nätterna. Ingela pendlade länge sträckan Skurup-Malmö-Helsingborg och lyckades bra. Du lyckas också!

Svar: Ja, första tiden blir tuff men när jag väl vant mig hoppas jag att det går lättare.Jag pluggar när de är i skolan eller utanför hemmet tror jag.
Jag kommer få pendla, säkert minst 45 minuter enkel väg men jag mår ju så lätt illa på tågen så får se om jag klarar av att läsa då.
Ja, på helgerna får man planera så att allt hinns med =)
Jag hoppas han börjar sova bättre när han börjar dagis och får bra rutiner.
Tack! Hoppas verkligen det!
Chetti

2013-02-12 @ 22:27:25
Postat av: Ingela

Du måste hitta en bra plats att plugga på där det är tyst!! Gör mindmaps över det du läser inför tentor, bildminnet är mycket kraftigare än ordminnet, så att säga. Felix måste vara införstådd med att han måste ta en mycket större del av hushållet för att det ska fungera. Du kommer ha konstant dåligt samvete för att du inte hinner städa tillräckligt, umgås med barnen tillräckligt och plugga tillräckligt, men så är det... Så glad för din skull för att du äntligen gör slag i saken =) LYCKA TILL med intagningen!!!

Svar: Jag ska försöka plugga så mycket jag kan när barnen är i skolan/dagis. Annars kommer jag gå hemifrån, annars går det inte! Bibblan har öppet ganska länge, annars när barnen somnat för kvällen. Tack för tipset om mindmaps. Ska verkligen testa det! Jag körde mycket stödord förut, jag läste igenom, skrev stödord och pluggade sedan bara med stödorden. Jo, dåligt samvete komemr jag nog få och kanske ingen tid för barn, blogg och FB =( Jag ska verkligen ge järnet när de är i skola/på dagis så jag har lite tid över för dem!
Tack kära syster!!
Chetti

2013-02-13 @ 08:47:55
URL: http://www.ingells.blogg.se
Postat av: Madde

Det kommer att gå bra, Kerstin. Jag har klarat att jobba 75% och plugga samtidigt, och Magnus har sina 10-timmarsdagar och husbygget. Snart är jag i mål. Barnen har tyvärr spelat för mycket tv-spel ibland och haft långa dagar, och det har varit många dammråttor då jag äntligen har tagit tag i städningen. Jag har inte haft energi att ha något eget intresse som t ex träning. Huset är inte i närheten av färdigt, men det känns ändå bra nu med bara några månader kvar av utbildningen. Tänk på att du äntligen får göra något du verkligen vill. Du kommer att ha jobb i framtiden också. Det är ett bra yrke och du kommer att bli en jättebra barnmorska. Lyck till!!! :) Kram

Svar: Tack vännen för peppningen! Måste vara skönt att snart vara klar. Vet hur du kämpat med jobb, barn och pluggandet!Ni är så duktiga med huset och allt!
Jag tackar och det ska verkligen bli roligt fastän det blir krävande år framför oss!
kramar
Chetti

2013-02-13 @ 18:35:02
Postat av: Stamp-E

jaja det är chill, du fixar det. visst, det är på en annan nivå än tidigare, men o andra sidan så har man bara en kurs i taget, och du vet redan från början vad du ska läsa, vilka föreläsningarna är och vad du måste prestera för att få godkänt. Det som kan krångla lite skulle i så fall vara praktik-perioderna, men som någon annan skrev, det är då dags för F att MAN UP och ta alla ungar och hushållet....

Svar: Låter bra =)Jag har ju läst 3 enstaka kurser på Malmö högskola och STHLMS universitet så jag vet litegrann hur det är uppbyggt.
Jag ser verkligen framemot praktiken och vad jag förstår så ska det vara rätt mycket sådant år 2 och 3. Spännande vart man hamnar och så :)
F är införstådd med att han det blir tufft men som han sade i värsta fall får vi skaffa nanny :D
Chetti

2013-02-14 @ 07:45:21
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Stamp-E

jepp jepp u can do it..

nanny haha.. va tror han haha..

Svar: :D
Chetti

2013-02-14 @ 16:21:28
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0