Gott recept
Somrig currykycklinggryta
Antal personer
4 st
4 st
Ingredienser
500 g kycklingfilé500 g små färskpotatisar (25-30 st)
400 g champinjoner skivade (1 stor burk)
1-2 gul lök (150-200 g)
3-4 dl vispgrädde
2-3 msk dijonsenap
2 msk vetemjöl
1 msk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk svartpeppar grovmald
1 tärning mörk oxbuljong
2-3 msk smör till stekning
Gör så här
Koka potatisen i ca 5 minuter och häll av kokvattnet så den får ånga av.
Häll av och spar spadet från champinjonerna.
Hacka löken och skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Blanda vetemjöl, curry, spiskummin och svartpeppar i en plastpåse. OBS: inget salt.
Lägg kycklingbitarna i påsen och skaka om ordentligt så all kryddblandning fäster.
Blanda svampspadet med grädde så det blir 5 dl.
Fräs smör, lök och champinjoner i en stekgryta ca 5-6 minuter.
Lägg i potatis och kyckling och fräs vidare i 5-6 minuter med omrörning då och då.
Häll på gräddblandningen, smula i buljong och tillsätt senapen.
Koka upp och sänk värmen så det småkokar.
Låt småputtra med omrörning ibland i 15-20 minuter.
Kommentarer
Trackback