Helgen som varit

Lördagens 4-årskalas var verkligen speciellt. African time i sitt esse.
 
Vi bjöds in till 14.00 men han som bjöd in sade att han bara sade det för att folk skulle komma till 15.00. Nigerianer är alltid sena. Vi var där vid 15.20 och då är det tomt.

Förutom en familj med barn och en som blåser ballonger. Efter en dryg timme börjar de koppla in musik och duka borden. De som bjudit in kommer vid 17.00 och då har typ hälften av gästerna kommit. Maten serveras vid 19.00, 5 timmar efter de bjudit in gästerna. 

Efter vi varit där i nästan 6 timmar så åker vi hem. Då kom det fortfarande folk, 7 timmar efter utsatt tid. 

Typiskt nigeriansk tillställning. Nästa gång kommer vi 3 timmar efter utsatt tid då kommer vi perfekt haha =D
 
Man måste skratta åt det men det är faktiskt ingen respekt för sina gäster att inte ha allt klart till utsatt tid och ingen respekt från gästerna att komma flera timmar för sent.
 
 
 
Söndagen gick åt till att packa och tvätta lite. Det tog några timmar, med 3 barn så blir det mycket att ta med och saker man absolut inte får glömma att ta med.
 
Nu är dagen D här och vi ska åka till Skåne. Klockan 14.20 går tåget och vi är framme 18.50 ikväll. Barnen är väldigt glada för en gångs skull ;)
 
Jag kommer ta bloggpaus när jag är nere men när jag är tillbaka i Norsborg bjuder jag på bilder och berättar om vad vi gjort därnere. Vi hinner med två fester i alla fall, en syskonfest och min mammas 75-årsfest =D
 
Ha en härlig vecka!!
 

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

amen shit... det funkar kanske i nigeria kanske... ungefär som att bussen går "1 gång om dagen".... men här... i passa-klockan-landet, så får man ju anpassa sig... sicken dizz... framför allt som du skriver att inte ens de som bjudit in håller tiden.. .

Svar:
Chetti

2013-07-16 @ 07:50:54
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Ingela

Alltså man får ju liksom inget gjort, man har kanske annat i sin kalender än att boka en hel dag till ett kalas. Fruktansvärt frustrerande och respektlöst! Vad säger F?

2013-07-16 @ 10:59:56
URL: http://www.ingells.blogg.se
Postat av: Kerstin

Kunde inte svara på vanliga sättet så det får bli såhär. Mammas internet är lite skumt haha

Stamp-E: Jo, jag vet det var liksom inte en timme det handlade om utan flera timmar.

Ingela: Precis, man har kanske andra planer för dagen. F gillar inte det och jag hörde även andra nigerianer klaga på kalaset. Han tycker det är dålig respekt. Samma när vi har kalas och vissa kommer skitsent, efter kalaset är slut liksom... Det gillar han inte!

2013-07-17 @ 23:01:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0