Bipolär??!!

Jag satt och läste på om olika diagnoser och dess symptom. Asperger och ADHD speciellt men det stämmer inte riktigt med hur Henry är.
 
Men så snubblade jag in på en länk om bipolära symptom hos barn. Så mycket stämmer in på Henry. Vissa hävdar dock att bipolära symptom kommer främst i vuxen ålder men i USA hävdar de bestämt att det kan synas redan i tidig ålder. Det finns så otroligt många stadier av att vara bipolär. 
Eftersom bipolär och t.ex. ADHD liknar varandra så blir många feldiagnosticerade och får fel hjälp/medicin.
 
http://www.sjalvhjalppavagen.se/template01.asp?level=4&sorting=8&sitekey={4EE7C1AC-7309-4648-9D46-A88872EAA859}&pagekey={76F8A65A-2881-4B58-8F2F-19F223E9C525}
 
Klicka på länken och läs mer!
 
Det jag fastnat mest på är hur de här utbrotten byggs upp, exploderar och klingar ut. Att han inte riktigt kan hantera vad han säger/gör. Att han vill skada sig själv eller oss, lärare, klasskamrater, vänner. I princip nästan alla punkter stämmer in på honom. Men punkt 11 är en direkt beskrivning om hur vi har det varje dag!
De är skrämmande och hemskt om han nu skulle ha BS men även skönt att veta att hans beteende beror på något och inte på oss som föräldrar.
 
 
11. Dominerande beteende
Barnet accepterar inte föräldrarnas moraliska auktoritet – deras rätt att bestämma i familjen. Barnet försöker styra familjen. Barn som från tidig ålder visar tecken på bipolär sjukdom är oftast extremt oppositionella. Saker och ting måste bli som barnet vill annars börjar han skrika eller får ett vredesutbrott. Föräldrar måste ständigt tassa på tå kring barnet och vad som helst kan dra igång denna oppositionella och självcentrerade reaktion, som om det bara var barnets behov som räknades. Föräldrar försöker blidka barnet genom att undvika att ställa några krav. Men förr eller senare uppstår ett krav och barnet kommer på kollisionskurs med föräldrarna. Allt är toppen bara det blir som barnet vill! Exploderar barnet när det hör ordet nej? Som tonåring, försöker han styra hemmet och diktera hur föräldrarna ska vara mot syskonen? Är tonåringen orubbligt egocentrisk och verbalt kränkande? Om även andra indikatorer på bipolär sjukdom förekommer kan det dominerande beteendet vara ett uttryck för en kraftig depression inom den bipolära sjukdomsbilden.
 
Jag har pratat med F om hur så mycket stämmer med Henry. Men han sätter döva örat till och ville knappt höra på =(

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

han måste lyssna på dig chetti! det är ert barn som lider, era barn som lider, och det måste han lyssna på!

use the female power :)

Svar: Tack! Ska försöka =)
Chetti

2013-06-07 @ 16:44:56
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: paula

det du skriver stämmer om adhd som barn och bipolar som vuxen. det har jag läst och hört många ggr.vi har ju de olika symtomen/diagnoserna i släkten så man vet ju aldrig.

Svar: mmm ja, ni om någon är ju insatt i detta. Det är ju starkt genetiskt enligt forskningen
Chetti

2013-06-08 @ 00:58:10
Postat av: Ingela

Vad gör man åt det om Henry skulle vara bipolär? Fast jag är tveksam till om han är det, är han inte bara van att alltid få som han vill? När han var lite skrek han ju sig till allting då också? Förstår hur jobbigt det är, jag kämpar med mina tre som har helt olika behov och sätt att vara...

Svar: Jag vet inte vad man gör ifall han är det. Jag har alltid varit emot att "alla barn har diagnoser" men när jag varenda dag har ont i magen och undrar när de ska ringa från skolan så börjar jag undra. Är det normalt??Jag börjar undra hur jag ska kunna plugga om jag måste vara beredd på samtal från skolan och att komma och hämta hem en vansinnig son?!
Hans trotsålder tar aldrig slut och han får absolut inte alltid vad han vill och det är därför han exploderar. Han klarar inte av när man säger nej!
De ringer från skolan var, varannan dag att han han är så arg att de inte kan hantera honom. Han slåss med andra barn, fröknar, slänger saker runt sig i skolan, rymmer hem m.m.
Jag vet inte längre vad som är normalt beteende men något känns fel. Dessa känslor har jag haft sedan han var 3år men ingen har lyssnat...
Jag bävar redan inför skolstarten i 2:an...
Chetti

2013-06-10 @ 14:27:16
URL: http://www.ingells.blogg.se
Postat av: Ingela

Så ledsamt att höra! Du måste börja med att ta kontakt med BUP så får de göra en utredning

Svar: Ja, vi har haft en bra dialog med lärarna. Jag är glad att han har så pass bra lärare! Nu väntar 9 veckors sommarlov hemma med mig och syskonen. Vi avvaktar till 2:an och ser hur det blir då. Allt har ju funkat bra i 1:an fram tills för någon månad sedan. Han har alltid varit trotsig och vill bestämma över allt och alla. Men nu har han varit så ilsken och okontrollerbar på senaste tiden. Vi kan hantera honom eftersom vi har tiden och känner honom.
Men en lärare med 20 elever har inte det tiden att få honom lugn. Och de ska inte behöva vara oroliga över hans utbrott och att han vill springa iväg från dem.

Men men vi har som sagt en bra dialog med lärarna och vi har sagt till dem att om detta beteende fortsätter i 2:an så kontaktar vi BUP.
Chetti

2013-06-13 @ 08:49:49
URL: http://www.ingells.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0