Samuels födelsedag

Vi började med sång på morgonen och då fick han våra presenter. Sedan gick storasyskonen till skolan. 
 
 
Klockan 10.40 var det dags för min öronkoll hos en öronspecialist. Han kunde inte se något konstigt men dammsög öronen och plockade ut vax som satt fast på trumhinnan. Aldrig mer tops! Det minsta man ska peta i öronen med är ens armbåge enligt honom =)
 
Jag fick göra en hörselkontroll och jag hörde bra. Så han sade att det är tinnitus, ett symptom. Man hör saker andra inte hör som i mitt fall min egen puls som pulserar i höger öra.
Det är sådant man får leva med enligt läkaren.
Nu vet jag i alla fall att allt ser bra ut i öronen och att jag hör som man ska.
 
 
När jag öppnade min mun var det första han sade "Är du stressad? För på min tunga kan man se avtryck av mina tänder. Folk som ofta biter ihop sina käkar är stressade. Och jag är stressad konstant och ja, jag biter ihop mina käkar konstant. Med tre barn, hushåll och som jag är som person så är jag stressad, även på slappiga dagar. Det är bara jag, vet inte hur jag ska varva ner. Har väldigt svårt för att just sitta still och göra ingenting.
När jag kollar på film så halvkollar jag för mina tankar vandrar ofta vidare och sådär.
Jag fick ett schema på käkgymnastik som kanske kan hjälpa mig att slappna av mer i käken.
 
När Samuel sov middag sprang jag 45 minuter på löpbandet. Kändes tungt men bra! Maten blev sisådär igår p g a att det var Samuels födelsedag.
 
 
På eftermiddagen kom två av mina arbetskamrater förbi och skulle gratta Samuel. De hade med sig fina kläder i present! 
 
På kvällen åkte vi slutligen till MacDonalds för att fira Samuel lite mer. =)
 
 
Och på lördag smäller det! Sex 1-åringar kommer krypa runt här, dra ner saker och gnälla wihooo. Vi blir fler än jag tänkt från början men det är bara kul! Hoppas vi har tillräckligt med sittplatser bara och att maten räcker hehe
Flera av mina vänner från mammagruppen kommer! Underbara människor! är så glad över att ha träffat dem! <3
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

kul att allt gått bra...

japp jag sa ju att tops inte är till öronen hehe... det är bara bra med vax där....

mmmm det där med stress i munnen känner jag igen, och tuggar på tungan. Men för några år sedan så läste jag om något som jag definitivt inte vill ha: BMS - Burning Mouth Syndrome. Det handlar om att man efter många års tuggande på tungan på grund av stress/oro/koncentration etc får en värk/smärta som inte går att bota. och sedan jag läste den artikeln så har jag varit ytterst uppmärksam på vad jag egentligen sysslar med i munnen. Nu kommer du oxå vara det, och då kommer det till största delen att försvinna av sig själv. För fast än man gör saker med automatik, om du gör dit själv uppmärksam på dem, så kan man bryta det med!


Svar: Javisst är det =)
Ok, tack för infon! Låter inte så trevligt det där syndromet...
Jag biter inte på tungan direkt men biter ihop käkarna ofta och då får jag tandraden vid sidan av tungan. Det var det han såg.
Hur som försöker göra min käkgympa och försöker tänka på att slappna av i käkarna,
Chetti

2013-03-13 @ 10:50:12
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0