Studier, osäker, oregelbundna tider

Det sitter en liten figur på min axel som viskar i mitt öra. En som vill trycka ner mig och vill få mig att känna mig liten och osäker.
 
Kommer jag klara av att plugga? Kan verkligen lilla jag få en akademisk examen? Klarar jag att arbeta som sjuksköterska/barnmorska? Är jag bra nog? Klarar jag annat än att dela brev? Att gå från något jag är van vid till att kasta mig ut i det nya okända är skrämmande!
 
Jag är i alla fall 100% säker på att jag vill jobba inom vården och med människor. Jag måste bara tro på mig själv!
 
Sedan funderar jag mycket på det här med oregelbundna arbetstider. Men jag vet det är att ta ut problemen i förskott. Men jag är en funderare. Alicia och Henry klarar sig hemma själva ett par timmar men det gör inte Samuel. Tänk om F också jobbar oregelbundet. Hur gör vi då? Visst Alicia kan kanske hjälpa till då och då men ändå... Men det löser sig väl på något sätt. Jag kan ju söka dagjobb men jag vill nog jobba OB för det har jag aldrig gjort.
 
Ha en skön ledighet ni som är långlediga!

Kommentarer
Postat av: mamma

Kerstin, Du behöver inte oroa Dig för studierna! Du klarar det! Vad det gäller arbetstider och barnens sjukdagar finns det säkert någon i närheten, som kan hjälpa till. Ni skulle inte bo så långt borta. Här finns det ändå flera som kan ställa upp vid behov. Underliga utslag som Alicia får. Man skulle tro att hon umgåtts med något djur och inte ätit något konstigt. Hoppas Vårdcentralen kan ordna tid för en allergitest snabbt.

Svar: Ja, vi har ju tyvärr inte så många som kan hjälpa till =(Men vi får väl fråga runt bland vänner och bekanta och se hur mycket hjälp vi kan få. Ja, djur har vi inte så det är det inte men läkaren skickade en remiss till Barnläkarmottagningen där de får utreda vad det kan vara för allergi.
Chetti

2013-05-08 @ 23:02:57
Postat av: Stamp-E

shit slappna av.... du har inte ens kommit in än... sen är det typ 3-4 år innan du är klar.. o ska du läsa lite mer så tar det ännu längre..

trevligt på stranden... haha du o dia svanar

trevlig helg

Svar: Jo, jag vet men jag är en tänkare och funderare. Jag tar aldrig lätt på saker och ting. Sådan är jag. 3 år på sjuksköterskeprogrammet. Sedan måste man jobba minst 1 år som leg. sjuksköterska innan man kan söka ev. specialistutbildningar. Men jag kanske trivs som sjuksköterska utan specialistutbildning, det får tiden utvisa.

Hmm jag har jobbat fast i över 13år som brevbärare och visst är det då skrämmande att plugga på högskola, CSN, studier, 3 barn som kräver sitt m.m. Men när jag kommer in, jag är nästan säker på att jag kommer in med högskoleprovet så det är jag inte orolig för, så blir det nog bra, hoppas jag =D
Chetti

2013-05-11 @ 10:17:04
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Stamp-E

nej, det är inte tänkare och funderare, det är en grubblare, ältare och bekymrare, det är skillnad...

enkelt lösningsfokuserat tänkande... if it aint broken, dont try to fix it... se lösningar, inte problemen. fokusera på ljuset istället för mörkret.

man kan dö vilken dag som helst.... japp... du fattar vad jag menar.... det är jag som är mr negative ju hahahahahahahhahahahaha

jaja så klart men nu har du ju jobbat längst ner så nu kan du bara gå uppåt hehe (sry brevbärare, skoja bara haha)

klart det blir bra din tramsemaja.

o du, många gånger när du skriver är det nästan som om det inte finns en pappa i bilden.. hallå.. han har hälften av ansvaret, så är det bara!

Svar: Ja, jag ska försöka tänka positivt! Det är ju fan det, jag ska bryta mig loss från mitt jobb, få ett annat yrke och jobba med det jag brinner för, wihooo
Pappa F är självklart med och hjälper till! Vi får ta en dag i taget bara och lösa saker under tiden =D

Tack för pepptalket!
Chetti

2013-05-12 @ 19:41:59
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Stamp-E

thats the spirit.

jupp lugnt....

det blir dessutom lättaren med barnvakt när ni bor i skåne igen haha

2013-05-14 @ 12:38:43
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0