Vad händer hos oss då?!

Jo, det har varit oroligt i vårt boendeområde senaste dagarna. Bilbränder, stenkastning på poliser och brandmän, smällare och annat som brukar användas vid fotbollsmatcher... 
Inatt var det betydligt lugnare. Jag är ändå glad att jag bor en bit från centrum men visst var det oroligt.
När F gick till jobbet igårnatt så stod det en polisbil och vaktade bilarna på vår parkering.
 
Grejen är att jag förstår att man är frustrerad, arg och annat men detta är inte rätt väg att gå. Försök göra något åt din situation istället. Förstör inte i ditt eget närområde och dina grannars egendom... Skada inte människor som jobbar, poliserna och brandmännen är där för att göra sitt jobb!
Som invandrare och ungdom i Sverige måste man kämpa hårdare för jobb, skola, bostad m.m. Men det går, det gäller att bara kämpa på, ta hjälp från vuxna som lyckats och sluta umgås med folk som drar ner dig!! 
Det är lättare sagt än gjort men kämpa på!
 
 
Henry har sprungit hem 2 ggr i veckan. Han blir arg för något, oftast en skitsak och så springer han hem. Fröknarna ringer och är oroliga, får lämna sin klass m.m. Nu måste det få ett slut! Åh, hoppas det verkligen gått in nu så han inte gör det mer. När jag pluggar inne i stan vill jag liksom inte ha samtal att Henry sprungit från skolan =(
 
 
 
Förskolan Gullvivan ringde oss och tyvärr finns det inget som kan göras. Massor av barn står i kö till just denna förskola. Så vi måste tacka ja till platsen på Anemonen och samtidigt stå kvar i kö för ev. byte. Förskolan är kanske jättebra och då byter vi inte såklart.
Och datumet, 26/8, går inte att ändra så F ska ta föräldraledigt 4 veckor. Så jag kan jobba en vecka och om jag kommer in, börja skolan 19/8. Det som är bra är att de 3 första veckorna i skolan är F föräldraledig så jag kan koncentrera mig och verkligen komma in i det.
 
Åh, trodde jag skulle få 12 semesterdagar i år men fick bara 9 dagar så nu måste jag tänka om lite och ta ut lägsta dagar de dagar jag tänkt ha semester. Lite mindre pengar men om F bara jobbar så går det bra!
 
Jag har sett två filmer
 
 
 
 
For a good time, call. En lagom rolig söndagsfilm, helt okej.
 
 
Parker. En actionrulle med Jason Statham. Helt ok, spännande.
 
I helgen ska vi på kalas till gamla vänner, kul! På söndag ka jag och Alicia ut själva, bio och mat, lite pysselshopping =D
 
Vi ska införa veckopeng tänkte jag. Hur mycket är lagom?
 
Önskar er alla en mysig, rolig och underbar helg!!

Kommentarer
Postat av: Ingela

Mina barn får 20 kr i veckopeng. Sedan får de välja om de vill köpa eget lördagsgodis för det eller inte.

Svar: Ok, vi gav 25kr och de får göra vad de vill med dem men vi uppmuntrar till sparande =D
Chetti

2013-05-24 @ 11:17:49
URL: http://www.ingells.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0