Senaste veckan hos familjen Johnson

Jag vill börja med att tacka mina trogna läsare som tittar in varje dag på bloggen i hopp om att få se ett inlägg från mig. Jag orkar tyvärr in blogga så ofta längre. Skolan och alla andra sysslor tar all min tid och på kvällarna är jag helt slut. Inte så mycket fysiskt trött men mentalt...
 
Ja, vad ha då hänt sedan sist? Jo, i söndags var vi och badade i Huddingehallen och det var riktigt roligt för barnen! Inte ofta vi kommer iväg men ibland lyckas vi =)
 
I veckan har jag varit två heldagar i skolan och tre heldagar hemma för att plugga. Just nu läser vi om anatomi och fysiologi och denna veckan hade vi föreläsning om cellen och huden. Vi har tenta om två veckor och jag har redan tentaångest... Det är så mycket vi ska lära oss innan dess, så mycket att banka in i huvudet...
Och jag har svårt att slappna av, tänker på tentan i princip hela tiden... Förhoppningsvis så går det bra annars så finns de alltid omtenta men vill gärna klara det på första försöket.
 
Jag var på 1,5 årskontroll med Samuel. Han väger nu 11950g och är 84cm lång. Han står still i vikt nu men det blir ju så när de börjar röra på sig mer och mer och sedan äter han faktiskt mindre nu än förut. Han fick ingen vaccinspruta eftersom han äter penicillin så vi ska komma tillbaka på tisdagmorgon.
Sedan ska vi få träffa en läkare för Samuels panna har en utbuktning, den är inte slät. Jag vet inte hur länge den varit så och det är inget man tänker på men man känner det om man rör hans panna. Det ser ut att vara där hans fontanell satt för hans fontanell gick ner i pannan. Men jag vill gärna ha det undersökt av en läkare för att kunna få fram varför hans panna ser ut så. Det är alltid något...
 
En positiv sak är att Samuel fått ut 1500kr på hans försäkring. Det är p g a ärren från ljumskbråckoperationen, det syns runt naveln. De satte in det direkt på hans sparkonto.
 
F började jobba igen i tisdags och det funkar väl ok. Det är ju tufft men det går i alla fall. Så jag har fått lämna barnen och det har gått jättebra! De stora går själv till skolan och sedan lämnar jag Samuel.
 
Nu är det helg och jag önskar jag kunde slappna av men jag har en känsla att jag inte kommer kunna slappna av helt de närmsta 3 åren...
Imorgon ska Alicia på kalas på ett badhus och sedan ska vi ha lite mamma-dottertid med bio och mat, lite myspys utan de jobbiga bröderna =D
Söndagen består av städ och plugg...
 
Önskar er alla en härlig helg!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: paula

ta det lungt. tänk inte inte på tentan. anatomi och fysiologi är inte svårt (enligt mig) jag tycker bara det e intressant (men det kanske inte du tycker) hahaha. jag läste det när jag gick på högskolan. det är alltid lättast det första året. sedan blir det svårare och svårare.

Svar: Nja, anatomi och fysiologi är jättekul! Men det är så mycket att lära sig om allt, komma ihåg alla latinska namn, hur de olika processerna går till i cellen, nerverna m.m. Jag vet om det blir svårare och svårare men olika saker kommer vi lära oss genom åren =D
Chetti

2013-09-27 @ 22:13:55
Postat av: Stamp-E

ähh det är inte svårt att plugga på den nivån, det handlar ju bara om disciplin. man har ju bara en kurs i taget, det var mycket svårare på komvux.

Det som är problemet i början är att man inte vet hur man ska sålla bland all information, det är ju så mycket onödigt shit som måste ligga bland litteraturen, men du lär dig med tiden hur du ska sålla för att hitta det som är det viktiga och nödvändiga för att klara av utbildningen.

O sen till tentan... tja, du vet ju redan när kursen börjar hur tentan kommer att se ut, vad den innehåller och vad som krävs... så fokuserar du på det... och får du in det så kommer du att klara den.

gött att det funkar med ungarna....

o bra med fokus på en unge....

Svar: Jag håller inte med att det är lätt på denna nivån... Takten är hög och enormt mycket ska läsas och förstås på kort tid. Vi har en 5 poängstenta på lördag och vi har haft två föreläsningsdagar, resten självstudier och tre veckor på oss. Cell, hud, nervsystem, sinnesorganen, muskler och skelett m.m. Mycket att ta in på så kort tid men det är roligt!Men du har rätt i att jag måste lära mig sålla och bara fokusera på det viktiga!
Tack!!
Chetti

2013-09-28 @ 09:50:51
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

När jag pluggade till systemvetare läste jag nånstans att de inte får fråga sånt de inte tagit upp på föreläsningar. Så från den dagen memorerade jag anteckningarna inför tentorna, började plugga inför tenta ca 1½ vecka före. Delade antalet föreläsningar med antalet dagar jag hade på mig så det inte blev för mycket per dag. Sista dagen före tentan var fri, då slappnade jag av med promenader och om jag fick ångest över något jag glömt kollade jag upp det. Missade inte en tenta på 3 år ;)
Första året var jag som du, panik över allt, grät av utmattning, klarade tentorna på håret mm. Visst, man pluggar inte för tentorna utan för att lära, men det mesta glömmer man tyvärr ändå med tiden. Du fixar detta, allt handlar om teknik ;)

Svar: Tack för dina kloka ord. Vår skola kör med PBL, problembaserat lärande vilket innebär väldigt få föreläsningar, mycket arbete i grupp och självstudier. Så det vi hade föreläsning om var det läraren tyckte var svårt att förstå genom att själv läsa det, enormt mycket får vi själv läsa oss till...Jag försöker också dela upp det inför tentan men sista dagen blir en heldagsrepetition av allt.
Men jag lär mig nog med tiden mer hur jag ska sålla och så
Chetti

2013-09-28 @ 20:44:42
Postat av: Stamp-E

u can do it sista :)

2013-10-05 @ 20:11:00
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0