Veckan som pågår

Det har varit en intressant vecka på praktiken. Jag har bl.a. fått ta stick i fingret, gett insulin, fixat med mediciner och även fått ge mediciner. Två människor har gått bort i veckan och det känns hårt för mig som inte är van. Jag fick vara med när begravningsfirman hämtade kroppen och jag har aldrig varit så nära en död människa så mitt hjärta bankade i 180...
Det blir så påtagligt med döden när man jobbar inom vården men jag är inte van än. Så ja, jag blir ledsen och tänker på det efteråt. Börjar fundera på döden, sjukdomar och allt annat skit som vi människor råkar ut för.
 
 
 
Idag har jag varit hemma och skrivit på hemtentan plus att jag har varit på utvecklingssamtal med Alicia. I onsdags var jag i skolan på vår sista omvårdnadshandledning. 
 
Nästa vecka är sista praktikveckan och på onsdagen har vi slutbedömning och det känns bra. Jag skulle bli förvånad om jag inte blir godkänd =)
Torsdag-fredag kommer jag sitta med våra tre tentor som ska in veckan efter. Lika bra att få de gjorda och skicka in dem.
 
 
 
Yes, både jag och F får ganska mycket tillbaka på skatten och det känns konstigt då det aldrig hänt förut. Får ni tillbaka eller måste ni betala?
 
En kille som går vidareutbildning inom äldrevård på min skola jobbar extra på min praktik men han skulle sluta nu för han var inte riktigt nöjd med lön och ledningen och så. Han har 30000kr och hade nu fått 35500 på sitt nya jobb. Det kan man aldrig få i landstinget. Lönen lockar mig till att söka mig till äldrevård men som barnmorska har man ju också ganska bra lön. Speciellt nu när det är brist i hela landet. Hmm jag har ett par år att fundera 
 
I helgen har vi inte så mycket planer, hoppas på att få träffa vänner om de har tid.
 
Trevlig helg po er

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

det är bara skalet kvar, själen/människan är ju inte där.... man vänjer sig ska du se.

sen ang. pengar.. det är ju bara pengar... så länge du får in så du täcker dina utgifter (inom rimlighet givetvis) så är det bästa att du trivs....

Svar: Ja, man vänjer sig säkert men vill heller inte bli för känslokall som jag tyckte att vissa var på boendet.
Ja, du har rätt. Trivsel går före högre lön =D
Chetti

2014-04-05 @ 06:59:26
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Stamp-E

det du uppfattar som känslokall är snarare att man inser att det bara är ett jobb.... och att du måste stänga av för att stå ut...

japp.. så vidare det inte är RIKTIGT HÖG LÖN, för då spelar det ingen roll.....

trevlig helg

2014-04-11 @ 18:40:38
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Ingela

Jag får tillbaka 2500 kr, det känns skönt men jag är liksom såååå back ekonomiskt =(

Svar: Mmm tyvärr är det sällan man får njuta av sina skattepengar. Jag får dryga 5000kr och F nästan 9000kr. Känns overkligt! Jag ska köpa en del nödvändiga saker till lägenheten som matta, madrasser o sådant men resten ska sparas.
Chetti

2014-04-16 @ 14:29:03
URL: http://www.ingells.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0