Ledigheten lider mot sitt slut

 
 
Veckan har varit lugn, vi har varit hemma, barnen har lekt med kompisar, ute på lekplatser och sådant. Vi har inga pengar så Skansen m.m. fick vi tyvärr avstå från... Kryssningen som vi skulle åka på igår avbokade vi också.
F ville absolut inte att vi skulle åka. Han har alltid varit orolig av sig men nu efter denna sommaren så är han ännu värre. Så av respekt för honom och hans känslor så ställde vi in kryssningen.
 
 
 
Jag har pluggat division, kollat på youtube videos och bett F (matteläraren) om hjälp, tips och råd. Det känns ok och jag är lite mer förberedd nu. Läkemedelsräkningen är den 6/9 och om det är någon tenta jag är rädd för att faila så är det den... Men jag ska göra mitt bästa, nöta in formlerna, träna på gamla uppgifter m.m. Och failar jag så är jag mänsklig och så får jag ställa in mig på omtentan.
 
Idag gick vi till Samuels gamla förskola, officiellt sista dagen där idag. Jag hade köpt krukväxter, minirosor, åt dem och de blev så glada. Ville ändå ge något och tacka för detta året.
 
 
 
Sedan gick vi förbi jobbet och pratade med chefen och så. Jag fick en hel månadslön i juli trots att jag bara "jobbade" till 23/7, alltså 6 arbetsdagar för mycket... Irriterande och de pengarna finns ju inte längre. Får se hur mycket jag är skyldig och beta av det genom att arbeta. Märk väl jag kontaktade lönekontoret 1 vecka innan lönen och sade att jag bara ska ha lön till den 23/7 men ändå betalar de ut för hela månaden...
Jag är redan inbokad på jobb nästa fredag. Ska försöka jobba 2-3 dagar/månaden, får plugga på kvällen/natten/helgen typ.
 
Slutligen gick vi förbi Öppna förskolan och lekte. Hoppades att Samuel mognat till sig från förra året men nej det var ett evigt puttandes, "det är min" m.m. och sitta ner och medverka vid sångstunden säger jag bara hahahaha till :/
 
 
Imorgon går jag tillbaka till bra tränings och matrutiner, ska bli "spännande" att se vad vågen visar efter 4 veckors ledighet... Nu blir det till att fortsätta min påbörjade viktnedgång och mitt mål på 62kg vid årets slut. Klarar jag inte det då fortsätter jag nästa år. Ingen stress, det handlar om att bryta dåliga vanor, få bättre kosthållning och införa bra rutiner. Nu kör vi!
 
Vi ska baka hela dagen imorgon inför Alicias kalas nästa lördag. Klart det ska vara himmabakat =)
Alicias presenter måste också inhandlas men det får bli i helgen och under veckan.
På måndag börjar jag skolan igen och Termin 3 kör igång, iiihh spännande. Samuel börjar nya förskolan och pappa F ska skola in honom, de trodde på 2-3 dagar eftersom han redan gått på förskola.
På tisdag börjar Alicia 5:an och Henry börjar 3:an.
 
 
 
Usch att inte ha pengar det är så jobbigt. Jag är van vid att ha sparkontot som backup men nu är där 0kr och de pengar som är kvar till nästa pengar måste verkligen vändas och vridas på... Men men vi lever och mår någorlunda bra så det är bara att kriga vidare.
 
Hoppas alla får en fin helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0