Pulvrar vidare

Veckan har varit lugn och rolig. I torsdags slutade vi skolan så nu har jag gått ett helt år på sjuksköterskeprogrammet =D Två år kvar.
 
 
 
Efter skolan åkte jag till Emmas skola där jag möttes upp av F och barnen samt farbror F som kommit för att vara med på Emmas student. Efter utspring, tårar, och firande så skulle hon iväg på ett flak genom STHLM. Vi åkte hem för att göra oss iordning inför studenkalaset.
Vi var hembjudna till Emma och det blev fullt hus av släktingar från alla hållaoch kanter. Det var jättetrevligt och kul för oss alla att vi kunde fira ihop på detta sätt. Samuel satt inte still för fem öre så det blev ett riktigt motionspass för oss alla där =)
Jag klarade av att pulvra och dricka cola zero där trots all god mat och desserter. Jag "låtsades" äta från samma tallrik som Samuel =)
 
 
 
 
 
Sedan gick vi förbi en arbetskompis till mig för att se deras hus, det blev en väldigt kort visit för Samuel var övertrött.
 
 
 
Idag åkte farbror F hem igen och sedan har det varit fullt upp. Jag gick en dryg timmes powerwalk idag och i veckan har jag tränat med Biggest loser- och dansskivor framför tv:n.
 
Imorgon är det daga för veckans vägning, alltid skrämmande och spännande.
 
På söndag ska Alicias uppträda i Botkyrka Kyrka. Hon är med i kyrkans juniorer samt i barnkören. Ska bli kul!
 
Annars är väl min plan mest att ta det lugnt i helgen för på måndag börjar jag jobba på Citymail igen. 6 veckors jobb har jag framför mig innan jag blir föräldraledig.
 
 
 
Funderade på en sak idag angående sockerberoende. Hur media och reklam hjälper till i att dra ner folk i det och är medberoende. Gick förbi en reklamskylt med en stor kexchoklad "Köp en kexchoklad för att du förtjänar det" stod det och så lätt det är att ta det till sig. "Ja, jag förtjänar det, att köpa choklad och njuta" men vänta nu en stund, varför? Ingen näring, ingen mättnad och det är ju mitt i veckan. Vad hände med lördagsgodistänkandet?
Det är gofika hit och gofika dit, fredagsmys m.m. och vem ligger bakom det? Jo reklamen och media. "Ni förtjänar att njuta" (Köp våra produkter varje dag, bygg upp ert beroende och fortsätt köpa våra produkter menar de egentligen).
 
 
 
Sockerberoendet är i mina ögon minst lika tufft om inte tuffare än både alkohol, rökning och narkotika. Missförstå mig inte, alla beroende är sjukt tragiska och jobbiga för både den drabbade och de närstående. Men socker är så accepterat och det finns överallt och i allt vi äter, det där förbannade sockret och den har många namn som tillverkarna använder sig av för att låta bättre. Kärt barn har många namn.
Alkohol, rökning och narkotika kan man utesluta ur sitt liv men socker finns ju i så mycket av det vanliga vi äter, bröd, frukt, ris, pasta m.m. Det gömmer sig, triggar oss och får oss att inte känna mättnad, får oss att bli sugna på mer, ger oss toppar och dalar m.m.
Men jag ger inte upp, reklamen och maten ska inte kontrollera mig längre utan det är jag som bestämmer vad jag stoppar i mig. Jag ska kämpa med näbbar och klor för att jag inte ska dras ned i skiten igen. Nog får vara nog! Jag kommer självklart äta saker med socker i när jag väl börjar äta men jag kommer ha stenkoll och se så att det inte går överstyr.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0