TGIF tomorrow

Jag är alltså helt slutkörd. Att studera är verkligen en enorm påfrestning på både det fysiska och psykiska planet. Att göra det med tre barn är ingen lätt match. Dessutom äter jag dåligt, sover dåligt och rör mig minimalt vilket inte gör det hela bättre. Men men en dag i taget bara så kommer jag långsamt närmare mitt mål.
 
Jag lovar mig själv varje morgon att ikväll ska jag lägga mig i tid men när kvällen är här känner jag mig pigg och "vill njuta av lugnt". Börjar varje dag med att äta rätt men ju längre in på dagen jag kommer ju sämre saker stoppar jag i mig...
 
Men nu har jag bestämt mig efter att ha hört föreläsare efter föreläsare påpekat orsakerna till cancer, leversvikt, hjärt och kärlsjukdomar m.m. att jag ska både sluta dricka läsk och gå ner i vikt! Och röra på mig mer. Rökning, övervikt och inaktivitet = allvarlig (dödlig) sjukdom förr eller senare och det är inget jag kan bortse från längre.
 
 

Nu över till något roligare! Förra helgen åkte jag och Samuel hem till min klasskompis A. Samuel och hennes son klickade bra och där var inte ett enda bråk på alla timmar vi var där! Vi bjöds på god mat och hade det jättetrevligt!
 
På söndagen städade jag under tvättmaskin, badkar och städade badrumsskåp och torkskåp. Det var riktigt smutsigt och äckligt därunder... Ja, jag städar inte så ofta på vissa ställen men när jag väl är igång då går jag på som en maskin haha =)
Sedan åkte vi till Heron City och åt och hade trevligt en stund.
 
 
 
Skolveckan har bestått av två långa föreläsningsdagar i infektionssjukdomar, mag och tarmsjukdomar  och ännu mer farmakologi. Det är så sjukt mycket vi ska kunna till tentan, massor av sjukdomar och deras diagnostik, behandling m.m. och massor av läkemedel. Läkemedlens verkningsmekanism och biverkningar m.m. Har inte börjat än men tentan är inte förrän 8/11 så ingen panik än... Jag ska börja så smått imorgon men nästa veckan kör jag igång rejält. Vi kommer ha en hel del "lediga" dagar nu i oktober som blir våra studiedagar inför tentan.

En morgon möttes jag av denna vyn vid min skola. Gröna Lund låg helt i dimma, endast några få karusellers topp syntes. Så häftigt!
 
 
Våra praktikplatser för denna terminen är klara och jag hamnade på:
 
Neurologen på Huddinge sjukhus! Jag blev så himla glad att jag fick på Huddinge sjukhus och inte på SÖS inne i stan. Jag mailade och tackade handläggaren för att lyckades klämma in mig där. Det innebär en bussresa på endast 20 minuter för att komma dit!! =D Jag kommer nog ändå ha problem att lämna Samuel på morgonen så antingen att Alicia får göra det eller så får jag hitta en annan lösning. Börjar jag 07.00 så måste jag ta bussen 06.20 och förskolan öppnar 06.30...
 
Så denna terminen hamnade jag på en medicinsk avdelning och det innebär att jag hamnar på en kirurgisk avdelning nästa termin. Två från klassen får vara på förlossningen och det räknades till en kirurgisk avdelning tydligen så jag ska fjäska för handläggaren inför nästa praktik så hon placerar mig på förlossningen. Det hade varit som en dröm!
 
I helgen har vi inget speciellt planerat men fortsätter väl mitt projekt med utrensning av lägenheten. Och så måste jag slappa, måste verkligen binda fast mig i soffan så jag inte sätter igång med ett nytt projekt...
 
Trevlig helg!!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

jag måste börja med att säga fy fan vilken sjukt fet bild... se till att spara den, det är en sån som lätt skulle vinna i någon tävling.... ni borde kontakta dem och säga att de får använda den i reklam mot evigt gratis allt :D

i övrigt så mmm det där med sömnen.. ätandet har jag fått rätt på (ta i trä) men just sömnen... jag är nere på runt 4-5 timmar per natt... men när klockan blir runt 00-01 så infaller ett sånt enormt lugn i mig så att jag liksom myser i det, njuter av det.... och då kommer jag inte i säng... det handlar oxå om att då är det lugnt i mailen så jag kan slappna av... (ja jag längtar efter tjänstledigt haha)

gött med praktik, det blir IRL då...

roligt att det gick bra med Sam-EL (japp det blir hans artistnamn glöm inte vem som kom på det) och det andra barnet...

japp japp trevlig helg

Svar: Haha, det hade varit gött =D
Precis känner igen känslan av lugnet efter 23/00 och det blir svårt att somna. Har dock börjat somna lättare nu och sover bättre =)

Chetti

2014-10-03 @ 09:13:30
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Anonym

Oh, vad det hade varit underbart kul att vara på förlossningen! =) hoppas!

Svar: Ja, det hade varit en dröm som gick i uppfyllelse! Hoppas hoppas
Chetti

2014-10-03 @ 16:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0