Psykiatri

Fredagkväll och det är alltid en skön känsla med första helgen efter vardagen kickat igång. Dessa tre dagar har vi haft föreläsningar i psykiatriska tillstånd som suicodalitet, förstämningsyndrom som depression och Bipolär 1 och 2 och psykoser där det mesta cirkulerade kring schizofreni. Väldigt intressant!
Väldigt tagen blir man, alla dessa människor som är så sjuka ger en bitter eftersmak. Det positiva är att det idag går att med rätt hjälp bli frisk från depression och hålla psykiatriska tillstånd i skick med läkemedel och andra insatser.
 
Det får en att tänka på sig själv, sin egen familj och andra i min närhet som är deprimerade eller har andra psykiatriska diagnoser. När psykiatrikern berättade att det är mycket ärftligt med psykiatriska tillstånd och att ju fler i ens släkt som är sjuka desto större risk är det att bli sjuk skrämmer mig...
Främst att mina barn kommer drabbas av detta genom livet.
 
Ja, jag fick lära mig massor som jag inte visste, eller saker jag hade helt fel uppfattning om. Älskar att få vara student och får gå på föreläsningar med människor som är kunniga inom sina områden.
1606 människor tog livet av sig 2013, det är drygt 4 personer/dag. Helt otroligt att det är så vanligt! Och att i princip alla som tar livet av sig är i ett psykiatriskt tillstånd när de gör det som t.ex. depression och psykos. Det vanligaste sättet är hängning.
 
Imorgon ska Henry gå på sin första privata simlektion, roligt! Annars består helgen av tvätt och storstädning, inget roligt upptåg tyvärr.
 
Bytte ut pommes mot broccoli till middagen en dag nu i veckan =)
Nyttiga livet fortsätter och varje dag är en kamp mot mina demoner. Men jag försöker stävja de genom att prata med mig själv hahaha, inte handla mer än en gång/vecka och planera vad och när ska äta och så en himla massa vatten på det. Jag har hunnit med 4 träningspass. Jag mår så mycket bättre nu, piggare, gladare och starkare. Jag ber att jag håller mig stark. Jag försöker tänka långsiktigt och att detta ska jag kunna hålla för alltid typ. Jag försöker tänka vad som brukar vara min fall och måste vara stenhård och disciplinerad då. Människor runt om en påverkar en så mycket men jag försöker gå in i min egen bubbla.
Jag kommer inte skriva om jag går ner eller hur mycket förrän jag kommit en bit på vägen. Hoppas ni håller en tumme eller två för att jag ska fortsätta på den bana jag börjat!
 
Hoppas ni får en härlig helg!

Kommentarer
Postat av: paula

ja då förstår du kanske mig lite bättre nu när ni läser om psykiska sjukdomar...

Svar: Absolut! Vilket helvete du haft inombords hela uppväxten och allt. Ingen kunde ju förstå att du var bipolär redan som barn.
Chetti

2015-01-11 @ 19:41:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0