Måndag och min lediga dag

Nu har jag kollat upp hur det ligger till med arbetstidslagen. Det stämmer att arbetstidslagen yrkar på 11 timmars vila/dygn men den säger inget om att det måste vara mellan arbetspassen. Så om jag jobbar kväll, har jag min 11 timmarsvila innan passet och jobbar jag dag är vilan efter passet... Därför är det möjligt att jobba kväll och sedan morgon nästa dag. Men vissa ambulansförare jobbar 24 timmarspass och det undrar jag hur det kan gå igenom?
 
Nu har jag gjort 1 av 5 veckor på praktiken och det är så lärorikt. Man inser hur lite man vet och så mycket man måste lära sig. Från denna veckan får vi mer ansvar, 1-2 patienter var med uppbackning av SSK såklart men tanken är att vi ska ha ansvaret att lägga upp och utföra uppgifterna, dela läkemedel, ronda med läkare, rapportera. Roligt att få stå på egna ben och se hur det går. Idag är min lediga dag, vi fick själva lägga schemat, 4 dagar/vecka så jag jobbar tisdag-fredag denna vecka. På torsdag ska jag få vara med på operation, iiihh spännande!
 
I helgen bakade vi inför Samuels kalas och slappade en hel del. Barnen var ute och lekte med kompisar i det fina vårvädret. Samuel är förkyld/hostig som vanligt så han är hemma med mig idag...
 
Just det min klåda i håret är inte bättre trots dyrt schampo och annat som jag trodde skulle hjälpa. Så jag ska träffa en hudläkare nästa vecka. Min hårbotten är sårig och kliar mycket ffa, mycket obehagligt och jag känner att jag måste ha professionell hjälp.
 
På onsdag fyller Samuel år så jag ska jobba kväll så jag får vara med och sjunga för honom på morgonen. Ska iväg och handla presenter nu i eftermiddag. På lördag har vi kalas härhemma, kul!
 
Ha det gott allihopa!

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

märkligt men det stämmer säkert, eller kanske är ändrat, har ju inte jobbat (offentligt) oregelbundna tider på många år nu. Det stämmer att vissa yrkesgrupper har omförhandlade arbetstider men de kompenseras kraftigt för det, och facket har koll på dom.

ha ett najs kalas..

det med hårbotten... tja... du är kanske en zombie :D

Svar: Mmm det är så jag fick det förklarat för mig.

Ja, det ska bli kul med kalas!

"Du är kanske"??? 😁
Chetti

2015-03-10 @ 07:46:50
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: paula

men har du köpt mjällschampo?

Svar: Det är inte mjäll utan en intensiv allergisk klåda så min hårbotten är helt sönderkliad o full med sår 😣
Måste ha någon kortisonsalva eller något
Chetti

2015-03-11 @ 15:16:27
Postat av: paula

så är min hårbotten också om jag inte använder mjällschampo..jag tror de kommer att säga du ska använda mjällschampo..

Svar: Jag har även utslag över nacke och öron, det är lite varigt och stora sårskorpor. Men vi får se vad läkaren säger. Aldrig varit med om något liknande förut. Är väl skolstressen som visar sig som fysiska symtom?!
Chetti

2015-03-11 @ 18:27:13
Postat av: paula

okej det visste jag inte men skriv gärna här vad de kom framtill. pucki har fått svamp i hårbottnen som spridit sig till ansiktet. han får schampo och svampmedel utskrivet. men hans kliar inte eller varar eller är sår ser bara ut som mjäll/allergi

Svar: Ok jag ska göra det. Tror att jag fått en allergisk reaktion på något men vi får se 😊
Chetti

2015-03-12 @ 23:42:31
Postat av: paula

man ska inte hålla på att byta schampo då kommer ph värdet i obalans

2015-03-13 @ 15:27:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0