En dag i taget

Jag har börjat träna igen och försöker träna 5ggr/vecka och då varierar jag mellan rask promenad, dansa till Michael Jackson på Kinect, träna med Biggest Looser på Kinect, träningscykla och gå/jogga på löpbandet. Det är kul att vara igång och jag känner mig så mycket starkare redan.
 
Jag har även börjat äta oftare, ca varannan timme mellan 08.00-18.00 och räknar då kalorier. Jag har en app som heter Lifesum där jag knappar in vad jag äter/tränar så räknar den ut allt åt mig, fiffigt =)
 
Mitt främsta mål är att inte äta onyttigt söndag-fredag men jag tillåter mig att äta onyttigt på lördagar men då under "kontrollerade former". Mitt andra mål är att fortsätta träna och få in det som vilken naturlig vana som helst i mitt liv. Mitt sista och tredje mål är att gå ner till normalvikt igen. Jag har inte bråttom denna gång och det känns så skönt att jag försöker släppa på min egen press på att jag måste gå ner så här och såhär mycket till detta datum.
Nu handlar det om att ersätta mina dåliga vanor med nya bättre för som Dr Phil säger så kan man inte ta bort en vana utan att ersätta den med något annat.
 
Jag kommer inte skriva här varje vecka vad jag väger/gått ner. Men jag kommer uppdatera er på min resa när jag passerar större viktmål på min väg neråt.
Jag säger inte att detta kommer vara lätt, och att jag aldrig kommer falla dit för det kommer jag. Men jag ska ge det mitt bästa. Jag vill leva ett hälsosamt liv och ha en normalvikt dels för mina barns skull men även för mitt framtida yrkes skull där jag kommer vara en förebild och ibland prata om kost/hälsosamma vanor med patienter.
 
Jag fruktar redan för Skåneresan för det går alltid åt helsicke där... Och sedan är beroendet igång igen. Jag har bokat resa nu och vi kommer ner 19/7-2/8. Jag tänker att det är två månader dit och förhoppningsvis har mina nya kost och träningsvanor satt sig i ryggmärgen då. Jag kommer förvarna mamma och övriga att jag är "tråkig" just nu och äter på fasta tider och inte vad som helst hur som helst. Och så får jag gå och handla det jag brukar äta första dagen jag kommer ner. Japp det är långt fram och för vissa kan detta kännas löjligt men för oss som har matmissbruksproblem så är planering a och o när det gäller maten.
 
Jag såg en bra skräckis:
 
https://youtu.be/pvyPmbBpBWw   Demonic
 
Det är skitstörigt att jag inte kan bädda in trailers från youtube.com längre...
 
Jag är med i en skräckfilmsgrupp på Facebook där de tipsar om det nyaste/bästa filmerna m.m. I Like it!

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

jupp

2015-05-17 @ 12:16:57
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0