Fredag och helgen står för dörren

 
Kursen i smärta och lidande fortskrider och idag hade vi en väldigt intressant föreläsning om lidande och smärta och hur vi människor hanterar detta på olika sätt. Hur vi i västvärlden hanterar detta härstammar ifrån den grekiska antiken och hur man ska med lugn och med värdighet härda ut smärtan utan att gnälla och göra väsen av sig. Mycket intressant att läsa om även hur genus och kulturer spelar roll hur vi uttrycker vår smärta och vart vår smärttröskel är.
 
Igår var det förskolans dag så det var lite fest på förskolan där barnen bjöds på korv, juice och presenter.
 
 
Jag tränar fortfarande 5ggr/vecka och jag känner hur stark jag känner mig fysiskt. Tur att jag börjat för terminen slutar om två veckor och sedan väntas 6 veckor tungt brevbärande =)
Jag sköter maten också, räknar kalorier och har köpt en hushållsvåg. Inget onyttigt söndag-fredag heller wihoo. Men jag tar en dag i taget, för jag vet hur det kan vända, hur mitt inre monster dyker upp som Gubben i lådan och sätter klorna i mig och drar mig ner i kaklandet igen. Men men varje dag utan onyttigt är en stor seger för mig, skulle jag falla en dag så ska jag fan ta nya tag nästa dag! Men men jag är ödmjuk inför mitt beroende och vet hur stor kraft den har över mig så därför försöker jag tassa på tå, passa mig hela tiden för att inte väcka monstret ssshhh tysta måste vi vara...
Jag väger mig om lördagar men kommer inte skriva vad jag går ner förrän jag har nått ett av mina delmål =) för egentligen är inte det min största prioritet utan det är att kontrollera maten och att träna regelbundet.
 
I helgen ska jag och Felix ut själva och först ska vi äta kinamat såklart hihi men ingen buffé, no more buffé for me för det är något som sätter igång ett beroende för mig om något... Sedan ska vi på bio och se "Run all night" vilket är en actionthriller med Liam Neeson och Joel Kinnaman.
 
 
Helg betyder skräckisar så ska se vad jag kan leta fram som jag inte sett än, finns massor godingar jag missat =D
 
Önskar er alla en trevlig helg!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0