Alltså vad fan

Så typiskt mig, under lördagen svullnade den arm där jag blivit getingstucken upp rejält och blev röd och öm. Jag tänkte att det måste vara en allergisk reaktion trots att jag aldrig fått det förut (har varit stucken ett tiotal ggr i mitt liv) så fick tips att ta antihistamin, använda olika krämer m.m. men det blev inte bättre utan det blev bara värre och värre för varje timme. Till slut blev jag lite allmänt påverkad med feber och sjukdomskänsla, kände bara att något inte står rätt till. Jag ringde jourvårdcentralen som tyckte jag skulle komma in och läkaren kunde ganska snabbt konstatera att jag fått rosfeber! Jag har aldrig haft det förr och visste knappt vad det var. Men troligen är det en ganska allvarlig infektion som kan i värsta fall leda till sepsis/blodförgiftning om den inte behandlas.
Troligen har getingen fått med sig bakterier in under huden när den stack mig, troligen mina egna bakterier som vi alla har på huden men som inte är bra om de hamnar under huden... Så en rejäl infektion under huden har jag fått! Pencillin i 10 dagar ska förhoppningsvis få död på bakterierna om inte måste jag kontakta läkare igen.
Ibland tror jag inte det är sant vad jag och min familj råkat ut för under årens lopp, är det inte det ena så är det det andra...
 
På lördagmorgon
 
 
 
 
Innan jag åkte in och sedan på kvällen var min arm svullen ända ner till handen. Bultande, varmt och ömt och jag var så rädd över det här med blodförgiftning. Tog min temp och blodtryck med jämna mellanrum och tydligen är man fortfarande i riskzonen trots att det börjar kännas bättre.
Så jag har legat i säng både lördag och söndag, och sedan har jag sjukskrivit mig måndag och tisdag, är ledig på onsdag så får se hur det känns då om jag kan börja jobba på torsdag igen. Jobbar torsdag-fredag och är sedan ledig i helgen. Tänkte anmäla det som en arbetsskada då det skedde under arbetstid. Vill helst inte förlora pengar på grund av något som utlöstes under arbetstid.
 
Idag känns armen lite bättre, lite lite mindre svullen men ganska röd fortfarande, tydligen kan både rodnad och svullnad hålla i sig i 2-3 veckor...
 
Hoppas ni haft en bättre helg!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: annaadidas

ush fy! ser räligt ut och hoppas du mår bättre idag så du kan gå och jobba!!
kram

Svar: Ja, det var rätt otäckt men nu är det mycket bättre och är igång på jobbet igen! Kram
Chetti

2016-08-18 @ 03:41:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0