Vecka 1 av 3 är över

på vårdcentralen. Det har varit en väldigt lugn vecka på praktiken. Jag har varit i hemsjukvården och haft väldigt få patienter.
 
Jag har hunnit med tre intervjuer, den i onsdags på geriatriken och idag gick jag på två stycken.
 
Arbetsintervju nummer 4: Först ut var B82, öron-näsa-hals men de erbjöd bara ett vikariat över sommaren och kunde högst ge 25000kr. Nej, inte min grej, erbjuder de mig jobb tackar jag nej.
 
Emellan intervjuerna kom min käre make och hämtade upp mig för lunch. Ingen kinamat för ovanlighetens skull utan det blev Olearys.
 
 
Arbetsintervju nummer 5: R71, geriatriken, en allmän geriatrisk avdelning med multisjuka äldre, fysisk sjukdom, demens och psykiska tillstånd. Hon frågade mig om mitt löneanspråk och jag sade 26000kr och det var absolut inget problem för henne. (Varför sade jag inte mer??) Hon tyckte min arbetslivserfarenhet var väldigt betydelsefull för jobbet som sjuksköterska. Tänk så olika cheferna värderar tidigare arbetserfarenhet och hur olika de tycker om lönen vi förtjänar...
Det kändes helt ok!
 
Jag fick lite råd av en vän som är sjuksköterska och hon sade att jag ska satsa på att få så hög ingångslön som möjligt. Trivs man inte kan man alltid söka sig vidare till en annan avdelning och då har man redan sin "högre lön" med sig och har chans till ännu högre. Får man en låg ingångslön är det så mycket svårare att komma ikapp. Det låter väldigt klokt och som ett smart drag. Jag ska dock till kvinnokliniken på onsdag och jag hoppas så att de kan erbjuda i alla fall 25500kr för då kan jag överväga dem men ger de mindre så blir det geriatriken som jag börjar på och det blir främst p g a ekonomiska skäl men även för att äldre människor är något som jag kan tänka mig arbeta med.
 
Just det tackade ja till en intervju med kardiologen ändå, kände att jag inte har något att förlora på det så nästa fredag ska jag dit. Så totalt 7 intervjuer blir det denna omgång och förhoppningsvis är det någon som nappar och vill ge mig jobb =D Annars fortsätter jakten! Mycket bra träning att gå på flera intervjuer och så ser man hur olika chefer kan vara.
 
I helgen ska vi på kalas, D har fyllt 9år så hon ska firas med buller och bång =D
Annars ska jag plugga lite, hinner inte med på vardagarna då jag har praktik och så alla intervjuer. Träning vill jag hinna med och självklart någon läskig film =)
 
Trevlig helg po er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0