Fredagkväll

Vecka 2 av 3 på vårdcentralen är över. Jag går med olika handledare hela tiden och vissa är verkligen engagerade och vill lära ut medan andra verkar tycka jag är i vägen...
 
Jag har fått ropa upp och hjälpa patienter själv när det har gällt enkla saker som blodtryckstagning. Jag har fått assistera läkaren vid mindre operationer som när man tar bort födelsemärken. Jag har gett vaccinationer och tagit bort suturer och annat smått och gott. Men det är rätt tråkigt överlag på vårdcentralen och det är stora omorganisationer och neddragningar där så alla verkar vara irriterade och så...
 
4-årskontroll med Samuel idag och precis som jag trodde så gick det inte så bra... Han vägrade rita, synkontrollen gick dåligt som jag förväntade mig. Han kan se de tre översta raderna sedan tog det stopp och han var tvungen att gå fram till tavlan och titta. Så vi ska bli skickade till ögonklinik. Jag är inte förvånad att han har dålig syn då både jag och Alicia har det.
Hörseltestet gick inte heller bra men det berodde på att han inte riktigt fattade vad han skulle göra tror jag.  Så vi ska återkomma om två månader för att prova igen. Men jag tror han hör bra.
Balansgång, trä pärlor på en tråd, räkna (på både engelska och svenska) samt färger gick strålande. Hon berömde även hans tal, han talar bra både svenska och engelska. Men han var hyper hela besöket, klättrade, pillade på allt och myror i brallan.
Tog upp det om blöjavvänjning, att vi kämpar på men det går trögt. Men vi måste ta bort blöjan helt nu, han är ju snart 4 år. Hemma har han inte blöja men han kissar rakt ut på golvet o han håller sig när han ska bajsa så att han blir hård i magen...
 
På förskolan har de börjat observera honom lite extra igen. Han har koncentrationssvårigheter, är överaktiv , hatar att bli blöt/smutsig. De skriver nu upp vissa situationer och grejer och tycker att vi också ska skriva ner vad vi tycker avviker och i vissa situationer det blir för mycket. Bättre att ta tag i saker och styra upp innan han börjar skolan om 2,5år. Han får dock inte utbrott och brukar inte vara arg, utan han är väldigt glad och hyper och klarar inte av stora barngrupper då han går helt bananas. Slänger saker, pillar på allt, klättrar på allt, är inte rädd för saker, är ofta i sin egen värld, hör men lyssnar inte... Men han är väldigt kärleksfull och världens gulligaste kille, smart och intelligent. Lite ledsen blir man i hjärtat men samtidigt skönt att det inte är jag och F som överdriver när vi pratar om hur Samuel är utan även förskolan ser hur han är.
 
I helgen ska vi baka mer inför Samuels kalas för vi har ätit upp alla snickerskakorna hahaha så det får bli en sats till. Sedan blir det muffins, sausagerolls och hallongrottor.
Sedan måste jag plugga, jag var ledig idag så jag satt några timmar med hemtentan. Ska bli skönt att slippa skoluppgifter och bara jobba =D
 
Jag har hört mig för och obtillägget brukar på hamna på ca 3000kr/månad så runt 29000kr kommer jag ha i bruttolön så det är ändå ok känner jag. Nu ska ni få höra! Idag ringde kvinnokliniken och erbjöd mig jobb, de hade pratat med sina chefer och kommit fram till att jag förtjänade 25000kr. Jag tackade för mig och sade att jag redan tackat ja till ett annat jobb. "Jag visste det" sade hon ja men ni sade ju att ni absolut inte kunde gå över 24000kr. "Ja detta är första gången vi ger någon 25000kr..."
Jag sade att vi säkert ses någon gång i framtiden.
 
Jag får väl erkänna att det är åt helvete med både träning och mat. Så trött på mig själv och detta jävla beroende!!!!
 
Mycket av allt men sådan är jag! Trevlig helg på er

Kommentarer
Postat av: Anonym

ja vi kommer snart få en diagnos uppkallad efter oss hahaha

Svar: 😂😂
Chetti

2016-03-05 @ 08:50:14
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: paula

när du beskriver samuel påminner han mycket om kevin när han var liten.

Svar: Japp mammas uttalande "nerverna sitter utanpå kroppen" kan jag verkligen relatera till nu 😱
Chetti

2016-03-14 @ 22:37:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0