Tuff vecka, sjuk och jävlig

 
 
 
 
 
Är och har varit sjuk hela veckan =(  Förkyld, krasslig i halsen och allmänt seg i kroppen. Hatar att vara sjuk...
Men har ändå tagit mig till skolan varje dag. Vi har haft föreläsningar varenda dag och mycket intressanta sådana:
Klimakteriet, Gynekologisk hälsokontroll (mest fokus på Humant Papillomvirus (HPV) och cervixcancer), Sexualitet (en anställd på RFSU som föreläste), Sexuellt överförbara infektioner (STI), Kvinnlig könsstympning, Inkontinens (som handlade en del om vikten av bäckenbottenträning), Ofrivillig barnlöshet och slutligen Antikonception. Mycket massivt som ni förstår och många fantastiska föreläsare! Och tänk hur brett vårt yrkesområde är. Blev lite sugen på att arbeta med ofrivillig barnlöshet faktiskt så vem vet =)
 
 
 
Fick ingen löneförhöjning i år, visst jag är tjänstledig men jag har arbetat i över 1 år innan min tjänstledighet... Fick ingen löneförhöjning ifjol heller eftersom jag var ny. Är besviken och lite ledsen faktiskt då jag faktiskt alltid ger 100% på jobbet, har jobbat extra och är en av jobbets HLR instruktörer. Tänk om jag hoppar av utbildningen och vill jobba kvar liksom. Känner mig väldigt underskattad... Det enda positiva är väl att mina härliga kolleger fick mina futtiga hundralappar att dela på.
De barnmorskor som går ut i januari har gått ihop och gått ut med att ingen av de ska tacka ja till ett jobb under 33000kr. Tänk att vi efter två examina (kandidat- och magisterexamen) och två yrkeslegitimationer (sjuksköterska och barnmorska), där många har många års erfarenhet inom vården ska behöva slåss för 33000kr!! Tänk också på vår arbetsmiljö, stressen, ansvaret för mor, barn och partner, obekväma arbetstider m.m. Nog är vi väl värda minst 35000kr tycker jag. Vad tycker ni?
En liten jämförelse, ambulanssjuksköterskor får 35000kr när de går ut och deras vidareutbildning är 1år, vår är 1,5år.
 
 
 
I helgen måste jag vila, helt slut i bollen men känner jag mig själv rätt så är det full hålligång som vanligt =)
 
Nästa vecka börjar första praktikveckan på Gynavdelning och jag ska få vara på flera olika ställen, ska bli sååååå kul!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

jupp möed att ta in..

tja ang lön... det är ju så att arbeta med människor i en icke vinstdrivande miljö, att få över 30k oavsett utbildning är ändå högt när man ser till branschen, det är ju dessutom inga yrken man tar för pengarnas skull, men annars är det bara att hoppa till privat sektor, och vips, 10 papp extra i månaden direkt... trevlig helg

Svar: Visst man kan gå över till primärvården (38000-40000kr) eller bemanningsbranschen (45000kr och uppåt) men det är därför det ser ut som det gör idag. Stängda förlossningssalar, barnmorskor som springer mellan 2-3 födande kvinnor (hur säker vård är det?), operationer ställs in m.m. Istället för att höja lönerna tar de i vissa fall in bemanningspersonal som kostar mycket mer, hur har de råd med det? ”Olika budgetar”
Jag skulle kunna skriva så mycket mer! Det är slut på rean och att vårt yrke är ”ett kall”. Kolla hur vården ser ut idag, kolla på nyheterna, livsviktiga operationer ställs in dagligen för att det inte finns sjuksköterskor, folk har dött pga detta och Karolinska har Lex Maria anmält sig själv efter flertalet inställda canceroperationer i somras! Någon gång måste politikerna och landstingen vakna upp, det går bara utför! Det är inte patientsäkert idag och många inom vården är sjukskrivna för utbrändhet. Utbilda fler, höj lönerna, anställ fler och lägg humana scheman med tid för återhämtning. Man blir så uppeldad när man jobbar inom branschen o önskar att alla andra förstod allvaret med hur det ser ut idag. Men självklart finns det avdelningar/arbetsplatser som fungerar bra och andra där det är ren katastrof.
Chetti

2017-11-25 @ 08:08:29
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0