Fredagsbloggsinlägget :D

Vecka 4 är förbi och det har varit en intensiv vecka med långa dagar i skolan och pluggande om kvällarna. Första skriftliga uppgiften är klar och inlämnad. Den handlade om att läsa ett/flera kapitel i en barnmorskebok och sedan hitta två vetenskapliga artiklar om ett ämne i kapitlet, sammanfatta och reflektera över artiklarna. Lite ovan efter drygt 1 år borta från skolbänken men det gick ändå bra.
 
Vi har haft tre seminarium i vecka, en om jämlikt föräldraskap, en där vi skulle reflektera/ventilera ens egna känslor om barnafödande och ett mer praktiskt och väldigt roligt med övningar om hur vi bemöter den födande kvinnan och får henne att känna sig trygg så inte rädsla tar över.
 
 
 
Vi har även fått vara på patologen i veckan och pillat, undersökt och beundrat en massa moderkakor. Så kul och det hela blir så mycket mer verkligt!
 
 
 
Vi har självklart även haft föreläsningar och denna veckan handlade de om normal förlossning, graviditetens psykologi och vårdmodeller. 
 
 
 
Idag fick vi dessutom en introduktion till suturering, vi ska ju också lära oss sy bristningar i kvinnans underliv. Vi syr bara grad 1 och 2 vilket innebär att hud, slemhinnor eller vissa specifika muskler brustit. Så fort det rör sig om grad 3-4 bristningar som inkluderar sfinktermuskeln då görs det på operation av en läkare. Läskigt att lära sig sy och just i detta känsliga område, efter att en kvinna precis fött och allt är svullet och blodigt... Men men det är en del av yrket så det är bara att kavla upp armarna, lära sig tekniken och öva, öva, öva.
 
 
 
Igår fick jag en avi från Postnord om ett paket som skulle hämtas. Men när jag kom dit så var paketet tillbakaskickat... Jag ringde kundservice som bara kunde beklaga att jag fått avin så sent och att paketet var tillbakaskickat igår, de kan inte stoppa det och att vi kan kontakta avsändaren. Problemet är att jag inte vet vem avsändaren är, troligen från Kina då jag beställde några grejer från Kina till Alicias födelsedag som inte kommit än. Så irriterande, jag vågar snart inte beställa saker på nätet längre...
 
 
 
Annars så har det varit föräldramöte för Alicias klass i veckan och som vanligt massor av föräldrar jämfört med Henrys föräldramöte...
Sedan har det varit Kvalvecka i Idol vilket jag självklart följt, många riktigt bra och ikväll blir det fredagsfinal och vi får reda på vem som tar sig in i Idol! Spännande!
 
Ha en riktigt härlig helg!

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

"sy" va trevligt... :D

jaja du anar inte hur mycket postnörd kostar oss... du kan ju tänka dig att alla på fyndiq kan efter 5 arbetsdagar anmäla sin vara försvunnen, då får man pengarna automatiskt åter men oxå ett mail där det står att man får behålla varan om den kommer sen... vi hade en kund som häromdagen fick besked av postbörd (ja jag har massor av öknamn haha) att förseningen på a-posten ligger på 10 dagar i hennes område... för att inte snacka om alla försvunna paket.. eller den som häromdagen plötsligt dök upp på spårningen 10 dagar efter inlämning.. eller HELA leveransen som försvann i somras, en hel dags sändning, 313 försändelser, och dök upp igen efter 3 veckor, då hade vi ersatt typ kanske hälften av kunderna, så du kan bara gissa hur många tusenlappar det blev med en snittorder på kanske 150-200 kr... nä det är ett skämt med postgöb..

Svar: Så irriterande att de har så stor marknad också, svårt att påverka för oss kunder vem företaget väljer att skicka med.
Chetti

2017-09-23 @ 07:45:21
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0