Hej och hå

Ännu en intensiv vecka med skola varje dag och såklart pluggande varje dag.
 
I tisdags fick vi träna på yttre palpation av gravida "kvinnor" (dockor), där vi fick öva på de speciella handgrepp som barnmorskor använder sig av vid denna palpation "Leopolds handgrepp" kallas de fyra handgreppen. Då känner man hur bebisen ligger i magen vilket inte är det enklaste... Vi fick öva på att lyssna på fosterljuden på bebisen i dockorna med en Pinard vilket är ett trä stetoskop. Vi fick även träna på att mäta symfundusmåttet  på dockorna vilket ger en indikation på fostrets tillväxt i magen.
 
 
 
Slutligen fick vi utföra en vaginal undersökning på dockan där vi skulle känna cervix (livdmodertappens)längd och modermunnens öppningsgrad. Alltid lika konstigt att tilltala en docka hahaha vilket vi får göra för att det ska vara mer verkligt. Informera om undersökningen och självklart få samtycke av kvinnan att få göra undersökningen. Så häftigt och roligt att få prova på sådana här praktiska saker. Och det gör att man längtar ännu mer till praktiken.
 
 
 
I onsdags fick vi träna på suturer och att suturera i något som skulle likna hud. Dubbel råbandsknop (vilket scouter vet vad det är för något) fick vi öva på att göra. Det gick ändå ganska bra och det var kul att få prova på. Detta var bara en introduktion såklart och sutureringen kommer byggas på med tiden och vi kommer få öva och lära oss mer under praktiken. 
 
 
 
Föreläsningar har vi haft i ämnena Normal förlossning, Kontraktionsfysiologi och Smärtfysiologi. Vi har haft en massa seminarium också mest om förlossningssmärta och smärtlindringsmetoder. Vi har även fått prova på TENS apparater samt Akupunktur vilket var intressant hehehe
 
Nu tar jag en välförtjänt helg! Händer väl inte så mycket i helgen, ska troligen träffa Anna och få till min intervju som är en av våra studieuppgifter. Vi ska intervjua någon som fått barn inom 1 år om förlossningen med mera.
 
Trevlig helg!!!

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

kul att du tycker det är kul..


trevlig helg

Svar: Kul att du tycker det är kul att jag tycker det är kul 😄
Chetti

2017-09-30 @ 08:59:01
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0