Tredje skolveckan förbi

Fredag verkar vara en bra bloggdag för mig, skolveckan är över och helgen ligger framför oss. Jag är inte van vid att vara ledig varje helg men det känns bra!
 
Ja så vad har vi hittat på tredje skolveckan då?
 
 
 
 
Jo, i måndags var vi ju ute på en gård i Nacka, Hellasgården, för att "lära känna varandra i klassen". Vi är en ganska liten klass på 36 studenter, i vanliga fall tar de in 42-45 stycken men det var otroligt många som tackat nej till utbildningen denna höst. Kan det vara att de är skrämda av allt det media förmedlar om förlossningsvården? 184 stycken hade valt utbildningen som första val och vi är alltså idag 36 stycken i klassen vilket innebär 6-9 tomma platser och att 148 människor tackat nej efter att ha blivit antagna!! Helt otroligt! Vi fick göra olika lekar som namnlekar, tipsrunda och annat kul hahaha. Vi blev bjudna på frukost, lunch och eftermiddagsfika. Vi fick ta med oss en personlig sak och prata om oss själva inför klassen, nervöst... Jag hade med mig en skräckfilm haha, var sjukt svårt att välja EN personlig sak.
Jag är inte yngst men heller inte äldst i klassen hehe, yngsta är 23år och äldsta är 44år, bara kvinnor, inte en enda man...
 
 
 
Vi har haft föreläsningar i embryologi och sedan hade vi en gruppdugga på det idag. Det är väldigt många nya ord hela tiden och många komplicerade processer för att få till ett barn. Det är ett mirakel att allting blir så bra så ofta som det gör. Lite viktig fakta: kroppsliga missbildningar på grund av droger, alkohol, rökning med mera sker i vecka 6-10 då cellerna bildar de stora organen. Efter typ vecka 12/13 så sker det mest tillväxthämningar och funktionsstörningar ifall barnet utsätts för gifter, virus, droger, alkohol m.m. Men självklart ska och bör man avstå från alla intag av "gifter" när man är gravid! Och även under amningsperioden. Och överhuvudtaget när man har med barn att göra!
Hjärtat börjar slå i vecka 6 redan <3
 
Önskar er alla en trevlig helg!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

tja så jävla komplicerat att få till ett barn tycker jag inte att det är... :D :S :P

trevlig helg

Svar: Höhöhö 😅😅
Chetti

2017-09-16 @ 08:43:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0