Första praktikveckan över

Jag var på praktiken tisdag-torsdag. Jag är som sagt placerad på Tullinge Mödrahälsovård. 
En helt annan värld jämfört med förlossningen. Här hinner man oftast fika och luncha och på rätt tid dessutom. Ett annat tempo men visst kan det vara mycket att göra. Ett besök för de gravida är liksom 30 minuter och då ska man hinna med måendet, undersökningar och dokumentation. 

Jag har redan fått ta egna gravidpatienter och det är superkul att få pröva sina vingar. Handledaren berömde mig för mitt lugn, för mina råd till de gravida m.m. Kändes bra!
(null)

Vi ska ju träffa minst 60 kvinnor och prata preventivmedel för att få förskrivingsrätt för preventivmedel och vissa andra läkemedel. Hade bara 2 kvinnor i veckan så nu börjar stressen komma redan...
Men ska passa på att vara med på många Öppna mottagningar, hoppa in till olika barnmorskor och själv lyfta frågan om preventivmedel till kvinnorna som kommer. 
6 veckor kvar, så måste snitta 10 prevbesök/vecka vilket jag ska göra mitt bästa för att uppnå.
(null)

Idag var jag ledig, så dels pluggade jag och sedan så var jag på intervju på förlossningen på Huddinge sjukhus. 
De erbjöd mig en tjänst efter examen wihooo
Jag kommer gå mentorsprogrammet vilket innebär att man långsamt under 1år ska introduceras in i yrket. 
Lön kommer vi diskutera i höst men hon sade att de som gick ut i januari fick 32500-33500kr. Sedan OB på det, 2-3000kr. Vi får se vad jag kan förhandla mig till. Kändes bra iallafall och det kändes som det finns en chans att få till en godtagbar lön! 
Efter två yrken, kandidat och magisterexamen så borde det väl synas i lönekuvertet? 

I helgen blir det fotbollscup för Henry, eventuellt tivoli och tentaplugg. 


Kommentarer
Postat av: Stamp-E

det är inte rätt yrken att välja om det ska handla om pengarna... det är mer som ett kall, bra karma, jadda jadda, att ta hand om människor ger tyvärr inget ekonomiskt.. men visst ska man ha så man klarar sig..

Svar: Alltså det handlar ju inte främst om pengarna men jag tycker ändå det är sjukt att samhället värderar vårdyrken lägre jämfört med till exempel kontorsjobb. Trots lika lång och oftast längre utbildning.
Och det där med att det är ett ”kall” det lämnade vi på 1800-talet när sjuksköterskorna jobbade gratis i princip, fick inte gifta sig och var mer en läkarassistent.

Men jag vet att man kan få en hög lön inom vården också. Privat, primärvården och bli chef typ 😊

Jag kommer få ett rejält lönelyft från vad jag har idag och det känns roligt och bra! Men självklart vill man alltid ha mer hehe
Chetti

2018-04-07 @ 09:06:34
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0